2012. február 21. 15:55

Szimpla pénzbehajtás? Rosszabb: dupla!

Az MSZP kezdeményezése az egészségügyi dolgozók újabb, ezúttal dupla sarcolásának elkerülése érdekében.

A kormánypártok decemberben egy önálló képviselői indítvánnyal átírták a kamarákról szóló törvényt is. A javaslat benyújtása szokás szerint előzetes egyeztetés nélkül történt. A javaslat elfogadása eredményeként az érintett egyéni és társas vállalkozásoknak március 1-ig kivétel nélkül regisztrálniuk kell a területi kereskedelmi és iparkamaráknál, függetlenül attól, hogy van-e már valamely köztestületnél kötelező kamarai tagságuk vagy sem.

A kettős regisztráció előírását – a szimpla, sőt dupla pénzbehajtáson túl – semmi nem indokolja. Ez nem más, mint az egyébként is nehéz helyzetben lévő dolgozók (pl. házi- és gyerekorvosok) további sarcolása. A kormánytöbbség ahelyett, hogy az egészségügy akut problémáit orvosolná, a javaslat elfogadásával újabb terhet rakott az ágazat dolgozóinak vállára.

Bízva abban, hogy a kormánypártok belátják tévedésüket, és hajlandók hozzájárulni a súlyos anyagi gondokkal küzdő egészségügyi dolgozók helyzetének e feltétlenül szükséges, de messze nem elégséges javításához, az MSZP kedden a T/6002-es számú javaslattal a kamarai törvény módosítását kezdeményezte.


Kovács Tibor,
országgyűlési képviselő,
a Gazdasági és informatikai bizottság alelnöke

Garai István,
országgyűlési képviselő,
az Egészségügyi bizottság tagja