mszp.hu
2017. január 24. 10:19

Szmog: legyen ingyenes a közösségi közlekedés Miskolcon!

Szmog: legyen ingyenes a közösségi közlekedés Miskolcon!
Negyedik napja veszélyes a levegő minősége Miskolcon, annak ellenére, hogy szombaton szmogriadót rendelt el a polgármester.

De mitől is változott volna a helyzet? Aki fával, szénnel fűt, vagy azért teszi, mert csak erre van lehetősége, vagy azért, mert csak erre van pénze. Ezen nem segít a szabvány rábeszélés, a figyelemfelhívó kampány, a városvezetésnek lépnie is kell annak érdekében, hogy csökkenjen a károsanyag-kibocsátás mértéke.

Az MSZP azt javasolja, hogy mindenkori szmogriadó esetén automatikusan legyen ingyenes a közösségi közlekedés. A buszok, villamosok használatának ingyenessé tétele más városokban már bevett módszer, ez valóban ösztönözheti az autósokat arra, hogy otthon hagyják a járműveiket, ezzel is hozzájárulva a légszennyezettség csökkentéséhez.

Miskolc ezt még sohasem próbálta ki, épp itt lenne az ideje. Mindannyiunk egészsége érdekében várjuk, hogy ebben az ügyben a város orvos-polgármestere a szimpla gazdasági megfontolások helyett inkább felelős egészségügyi szakemberként hozza meg döntését.

Az MSZP miskolci szervezete