Szociális bérlakásokat az fiataloknak és a rászorulóknak!

"A gazdasági válság, az egyre növekvő munkanélküliség és a devizahitel részletek 72 ezer magyar családot fenyegetnek otthonuk elvesztésével. Megfizethető bérlakásokra, hatékony bérlakásprogramra van szükség, amely a rászorulóknak, a fiataloknak is segítség lenne. Magyarországon több százezer lakás áll üresen, felhasználásukkal a kormány és az önkormányzatok hatékony bérlakásprogramot indíthatnának el. A magyar sajátosságokat figyelembe véve támogatom, hogy az Európai Bizottság készítse el a szociális lakhatásra vonatkozó cselekvési programját és ösztönözze a kormányokat! Ez jelentősen segítheti a magyar rászorulókat." - mondta Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti delegációjának vezetője a szociális lakhatás kapcsán rendezett plenáris vitában.

A szocialista delegációvezető hozzátette: "Rendkívüli körülmény, a közép-európai árvíz is indokolja a határozott intézkedéseket. Fontos lenne, hogy az Európai Szociális Alap forrásait igénybe véve a magyar kormány olyan szociális lakhatási programot indítson, amely hatékony és gyors segítséget nyújthat a mostanihoz hasonló természeti katasztrófák esetén is. Az európai szolidaritás jegyében, 2006-hoz és 2010-hez hasonlóan a magyar állampolgárok számíthatnak az Unió támogatására. Bízom abban, hogy ez a segítség lesz az európai szolidaritás fokmérője."
 
"Közép-Európában, Németországban, Ausztriában, Csehországban és Magyarországon százezreket sújt az évtized árhulláma. A magyar polgárok nemzeti összefogása példaértékű a védekezésben. Őszintén remélem, hogy az Európai Unió Szolidaritási Alapja segíthet az otthonukat elvesztett európai állampolgároknak, különösen az alacsony jövedelműeknek." - hangsúlyozta a szocialista politikus.