MTI/mszp.hu | önkormányzat 2014 Nyíregyháza
2014. szeptember 22. 19:25

Szociális rehabilitációt a nyíregyházi Huszár-telepen!

A nyíregyházi Huszár-lakótelep megújítása csak akkor lehet teljes és sikeres, ha szociális rehabilitációval is párosul - mondta Nagy László, a Változást Nyíregyházáért ellenzéki szövetség polgármesterjelöltje, az MSZP városi elnöke sajtótájékoztatón hétfőn Nyíregyházán.

Az ellenzéki politikus a zömmel romák lakta telepen a város által elindított 25 millió forint értékű sportcentrum- és játszótérfejlesztésről szólva azt mondta, nem elég lakóházakat felújítani, az emberek szociális helyzetén kell javítani.

A közmunka- vagy a közhasznúmunka-programokba csatlakozás embertelen körülményeket és megítélést jelent mindazoknak, akik két, három vagy négy hónapos foglalkoztatásban részesülnek - mondta Nagy László. 

Felidézte, hogy a korábbi szocialista városvezetőség 2008-ban indított közmunkaprogramot Nyíregyházán, és az önkormányzat akkor a hosszabb távú, legalább hathónapos foglalkoztatást adó program mellett kötelezte el magát. Olyan időtávú munkaviszony esetében a munkavállalónak lehetősége van arra, hogy - akár ismét közfoglalkoztatottként - visszajusson az elsődleges és másodlagos munkaerőpiacra - tette hozzá.

Nagy László szólt arról is, a Nagykörút befejezése a következő öt évben Nyíregyháza kiemelt feladata lesz. A vasútállomás mellett fekvő Huszár-telepre autóval vagy tömegközlekedéssel jelenleg egy irányból, kerülővel lehet eljutni, a Nagykörút következő szakaszának építése során viszont új átjárót lehetne nyitni a belváros felől.

Póka Imre, a Változást Nyíregyházáért képviselőjelöltje a sajtótájékoztatón azt mondta, a telepi sportcentrum projektelemei közül kevés valósult meg, a projekt részleteit tartalmazó köztéri táblákat pedig nem helyezték ki, a játék- és sportfelszerelések hiányosak, némelyik pedig életveszélyes.