Belföld | autósiskola közlemény
2012. november 23. 08:40

Szocialista javaslat a közlekedésbiztonság növelésére

A közlekedésbiztonság javításának kulcsa, hogy a piacon csak olyan autósiskolák maradjanak, amelyek a képzés személyi és tárgyi feltételeivel is maradéktalanul rendelkeznek, és munkájukat a törvények betartásával végzik.

Bár az utóbbi időben több intézkedés is a biztonságosabb közlekedést célozta, a zéró tolerancia, a fokozott közúti rendőri jelenlét és az osztott felelősség bevezetése ellenére nem csökkent a balesetek száma. Ahhoz, hogy ez változzon, fontos lenne, hogy már az iskolában elkezdődjön a biztonságos közlekedésre való nevelés.

Ehhez viszont megfelelő színvonalú autósiskolák kellenek.  Ezért határozati javaslatban fogalmaztuk meg a területet érintő legfontosabb intézkedéseket, ám a kormánypárt november 20-án a tárgysorozatba vételt az idő rövidségére hivatkozva elutasította. Érthetetlenül - tesszük hozzá, mert a javaslat céljaival korábban a Fidesz is egyetértett!  

Mi megvédjük a szülők pénztárcáját, tenni kívánunk azért, hogy az autósiskolák szolgáltatási színvonala javuljon, hogy megszűnjenek a visszaélések. Nekünk ez a fontos, nekünk ez is fontos. Ezért bővebb határidőt hagyva a felkészülésre a javaslatunkat ismét benyújtjuk. Reméljük, így már Fidesz is támogatni tudja majd.

Simon Gábor,
az MSZP elnökhelyettese