Szocialista kezdeményezésre Zugló megtartja a járóbeteg-szakellátását

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény szerint az önkormányzatoknak 2013. február 15-ig nyilatkozniuk kell, hogy megtartják-e szakrendelőiket. Amennyiben nem jelzik, az intézmények automatikusan állami kézbe kerülnek. A helyi önkormányzat döntése csak a járóbeteg-ellátási feladatok egészének átadására, illetve folytatására irányulhat.

Mindezek alapján a zuglói önkormányzat MSZP frakciója még tavaly decemberben kezdeményezte, hogy a képviselő-testület döntsön arról, miszerint az önkormányzat 2013. április 30. napját követően is folytatni kívánja a járóbeteg-szakellátási feladatokat.

Ma a zuglói képviselő-testület az MSZP-frakció indítványának köszönhetően  egyhangúlag döntött a járóbeteg-szakellátási feladatok helyben tartásáról a lakosság folyamatos, a jövőben is magas színvonalú, biztonságos ellátása érdekében.

Az önkormányzat költségvetéséből közel 300 millió forinttal támogatja a járóbeteg-szakellátási feladatok fenntartását jelenleg, ami azonban az előző szocialista vezetésű ciklusokban jelentősen, közel 100 millió forinttal magasabb összeg volt.

a zuglói önkormányzat MSZP frakciója