2012. június 09. 13:32

Szocijuniális Harangodon

A rendezvényen Simon Gábor, a párt elnökhelyettese elmondta, hogy az MSZP szempontjából rendkívül fontosak az ilyen közösséget összetartó események, amelyek erősítik az összetartozást, és teret adnak a közös gondolkodásra.

Az elnökhelyettes elmondta, az ország dolgai rosszul mennek, Matolcsy csak álmodik, nincs valós terve az ország rendbetételére. Éppen ezért az MSZP összesen 331 milliárd forintos költségvetési átcsoportosítást javasol, a gazdaság fejlesztésére és a munkahelyteremtés támogatására.

Az ország legnagyobb problémája a munkanélküliség és hogy a gazdaság recesszióba fordult, illetve a Fidesz ötletei nem vezetik ki az országot a kátyúból, amibe belevezették és szakították végletesen ketté. Ez ellen tenni kell, ezért fontos a Kelet-Magyarország Program.

A programot Baja Ferenc, a Szocialista Platform elnöke ismertette a megyei rendezvényen több száz résztvevő előtt.  Hangsúlyozta, az ország ma már nem egységes. Két év telt el a jelenlegi kormányzásból, és Kelet-Magyarországon a választási kampány idején járt utoljára a miniszterelnök. Kelet-Magyarország nemcsak magyarországi, hanem európai értelembe is elmaradottnak számít. „A problémákat helyben magunknak kell feltárni, felismerni, és kidolgozni rá a megfelelő válaszokat” – mondta a platformvezető.

A harangodi politikai fórumon bemutatásra került a Kelet – Magyarországi Program tervezet, ami feltárja a 7 megyét érintő kitörési pontokat. A cél, nem az ágazati szintű program kidolgozás, hanem az itt élő vállalkozók, itt élő lakosság problémáira kíván válaszokat adni.
Az MSZP számára fontos, hogy a helyben érintettek hogyan látják problémáikat, és erre építse programját, majd a fővárosi érdekérvényesítést és az állami szerepvállalást.