mszp.hu | Belföld | népszava szolidaritás
2014. június 24. 16:37

Szolidaritás a Népszavával

Az MSZP Sajtótagozata szolidaritást vállal a magyar sajtó alapintézményeként működő Népszavával, valamint a több mint 140 éve megjelenő lap minden munkatársával.

Felszólítjuk az Orbán-rezsimet, hogy állítsa le az állami hirdetések fideszes lakájmédiának való egyoldalú leosztását!

Felszólítjuk, hogy legalább a maga által megalkotott és megszavazott alaptörvény előírásait tartsa be, mi szerint „Magyarország elismeri és védi a sajtó szabadságát és sokszínűségét, biztosítja a demokratikus közvélemény kialakulásához szükséges szabad tájékoztatás feltételeit.”

A Népszava által naponta feltárt ügyek, a munkájukból élő, kiszolgáltatott vagy éppen elesett társadalmi csoportokkal szembeni igazságtalanságok bemutatása 2014-ben sem történelem lapjaira tartozik. Hisszük, hogy tisztességes szociáldemokrata hangra ma legalább akkora szüksége van Magyarországnak, mint a Népszava 1873-as alapításakor.

A Népszava az elmúlt évtizedekben számtalan nehéz időszakot élt túl. A szabadság, egyenlőség, igazságosság és szolidaritás értékeire alapított pártként a lehetőségeink szerint továbbra is támogatni fogjuk a lapot. Nem hagyjuk, hogy a baloldalnak ne legyen önálló hangja Magyarországon. Hajrá Népszava!

MSZP Sajtótagozata