2011. szeptember 20. 09:15

Szolidaritás a szakszervetekkel

Az MSZP Munkástagozata szolidáris a népnyúzó kormánnyal szemben demonstrációsorozatot hirdető érdekvédelmi szervezetekkel, mert meggyőződése, hogy a bukott gazdaság- és társadalompolitikára nem a nemzeti elégedetlenség elfojtása a helyes válasz. Bízunk benne, hogy a döntéshozók ma is, a jövőben is az igazság és a munkavállalók pártján állnak.

A magát családbarátnak hazudó kormány ismét kitett magáért. Miután egy hetven (!) civil- és érdekvédelmi szervezet által kezdeményezett demonstrációt betiltatott, az Orbán Viktor rokonságát gyarapító Vitézy Dávidnak szó nélkül megadatta a belváros egy részének lezárásához szükséges engedélyt.

Vajon mi a fontosabb: egy több millió munkavállaló érdekeit védő megmozdulás vagy Orbán Viktor rokonának rendezvénye? A kérdés költői. A választ ismerjük.

Az MSZP, ahogy korábban, most is az emberek és a véleménynyilvánítás szabadságának pártján áll. Az MSZP, ahogy kormányon sem  lehetetlenítette el a sztrájk intézményét, illetve szűkítette a dolgozók millióit képviselő szakszervezetek mozgásterét, úgy most is elutasítja a szólásszabadság államhatalmi eszközökkel és érdekből történő korlátozását.

Az MSZP érti, hogy a kormány az elmúlt csaknem másfél évben folytatott bűnös és felelőtlen politikája miatt kialakult társadalmi krízishelyzetben ma már tart az elégedetlen munkavállalók és munkanélküliek egyre nagyobb táborának haragjától. A folyamatosan növekvő árak, a csökkenő bérek joggal mondatják az emberekkel: NE TOVÁBB!

A bukott gazdaság- és társadalompolitikára azonban nem a nemzeti elégedetlenség elfojtása a jó válasz. Ezért felszólítjuk a kormányt, hogy haladéktalanul kezdeményezzen érdemi tárgyalásokat a legitim szakszervezetekkel és civilekkel a munkavállalókat sújtó új Munka törvénykönyvéről, a jövő évi béremelésekről, valamint a nyugdíjrendszer tervezett átalakításáról!

Az MSZP Munkástagozata szolidaritását fejezi ki a népnyúzó kormánnyal szemben demonstrációsorozatot hirdető érdekvédelmi szervezetekkel.

az MSZP Munkás és Érdekképviseleti Tagozata nevében:
Szabadkai János,
Komjáthi Imre,
Török Zsolt