Szolidaritás az EVM dolgozóival

Az MSZP Munkaügyi és Foglalkoztatáspolitikai Tagozata, valamint az MSZP Munkás és Érdekképviseleti Tagozata szolidaritását fejezi ki az EVM Háztartásvegyipari és Kozmetikai Zrt. munkavállalóival, akik munkahelyükért és tisztes megélhetésükért küzdenek.

A dolgozók minden jogos és törvényszerű megmozdulásával egyetértünk és támogatjuk azokat.
 
Felszólítjuk a Fidesz vezette kormányt, hogy védje meg a magyar munkavállalókat és tegyen meg mindent, hogy a közel hetvenéves patinás üzem a továbbiakban is működjön és biztos megélhetést nyújtson az ott dolgozóknak. A kormány késlekedése és tehetetlensége ismét a külföldi tulajdonosoknak kedvez.

Követeljük a kormányzattól, hogy azonnal tegyen meg mindent a dolgozók védelme érdekében, biztosítsa jogos, de elmaradt bérüket! Követeljük, hogy a kormányzat intézkedjen annak érdekében, hogy a tulajdonos azonnal kezdjen tárgyalásokat a VDSZ-el!

Az MSZP Munkaügyi és Foglalkoztatási Tagozata, valamint az MSZP Munkás és Érdekképviseleti Tagozata felhívja a társszakszervezeteket, hogy ők is vállaljanak szolidaritást a sztrájkoló és munkahelyüket védő dolgozókkal.    

Gúr Nándor,     
MSZP Munkaügyi és Foglalkoztatási Tagozata        

Szabadkai János,
MSZP Munkás és Érdekképviseleti Tagozata