mszp.hu | Belföld | Sopron
2015. június 19. 14:45

Szombathely és Esztergom példája gyorsan terjed

A soproni Fidesz mindent megtett azért, hogy feloszlassák – jelentette ki Német Imre, az MSZP elnökségi tagja. A soproni politikus sajtótájékoztatóján emlékeztetett: csak az elmúlt másfél hónapban tucatnyi helyi Fidesz-szervezetet számoltak fel, legutóbb például Szombathelyen, és a következő hónapokban még legalább 30 szűnik meg. A soproni Fidesz is köztük lehet.

Egyre gyengül a belső válságaival küzdő Fidesz, és ennek jelei Sopronban is tapasztalhatóak – jelentette ki Németh Imre. Az MSZP politikusa szerint Rákospalota, Esztergom, Edelény, Ózd, Hajdúdorog, Paks, Szigetvár, Sásd, Abony, Mátészalka és Szombathely után Sopronban is felszámolhatják a helyi Fideszt, hiszen az megszűnés okai mindenhol ugyanazok: a Fidesz mind országos, mind pedig helyi szinten becsapta, cserbenhagyta az embereket. „A soproni Fidesz semmit sem képes elintézni a városnak, ma már csak fenyegetőzni és vádaskodni tudnak – jelentette ki az MSZP elnökségi tagja. – Ahelyett, hogy azon dolgoznának, hogy Sopron turisztikai vonzerejéért, gazdasági fejlődéséért dolgoznának, a helyi Fidesz csak agresszívan kiabál. Azokban a városokban, ahol megszűnt a Fidesz, szintén hasonlóak voltak az előzmények, ezért valószínűleg a soproni Fidesz-szervezetre is hasonló sors vár.”

Németh Imre kijelentette: nem csak a fideszes Tarsoly Csaba Quaestor-vezérnek van korrupciós listája, hanem a soproni emberek fejében is van egy lista a Fidesz bűneiről, amit a város ellen elkövettek és nem csak a politikusokról, hanem azokról is, akik szolgai módon politikai megrendeléseket hajtanak végre parancsra.

A Fidesz a politikai hatalmát felhasználva azon dolgozik, hogy félelmet és rettegést keltsen az emberekben, azokat gazdaságilag ellehetetlenítsék és tönkretegyék. Ahelyett, hogy azon dolgoznának, hogy Sopron hatékonyabb turisztikai kihasználását biztosító rehabilitációja minél gyorsabban megtörténjen, valamint város a helyi gazdasági fejlődés motorja legyen, innovatív, tőkeerős vállalatok letelepítésével, valamint a helyi kis- és középvállalkozói szektor erősítésével.

„A soproni emberek látják, hogy a helyi Fidesz egy kártékony társaság, amely megérett a feloszlatásra – mondta Németh Imre. – Láthatjuk, hogy a helyi Fidesz már nem tud elintézni semmit. A soproni Fideszt már a fideszesek is leírták, ennek a szervezetnek hosszú távon már nincs jövője ebben a városban.

Németh Imre végezetül rámutatott: a belső válságokkal küzdő Fidesszel szemben az MSZP-nek világos programja van arra, hogyan lehet jobbá tenni az emberek életét. Az MSZP meghirdette a nemzeti béremelés programját, ami azt jelenti, hogy senki sem vihet haza kevesebbet nettó 100 ezer forintnál, a közszférában pedig azonnali 50 százalékos béremelésre van szükség. A szocialisták az alapvető élelmiszerek jelenlegi 27 százalékos áfáját 5 százalékra tervezik csökkenteni, Sopront pedig visszarajzolják arra a térképre, ahonnét a Fidesz leradírozta ezt a várost.