mszp.hu | Belföld | Közös akarattal
2022. február 11. 17:21

Szombaton indul a választási kampány és az egyéni jelöltek ajánlásához az aláírásgyűjtés!

Szombaton indul a választási kampány és az egyéni jelöltek ajánlásához az aláírásgyűjtés!
Február 25-én 18 óráig lehet leaadni az ajánlásokat az Egységben Magyarországért képviselőire

Online sajtótájékoztatón jelentették be pénteken az Egységben Magyarországért képviselői a 2022-es országgyűlési választási kampánystartot. Minden megszólaló arra buzdította a demokrata választókat, menjenek el és támogassák a kitelepüléseknél aláírásukkal a szövetség egyéni jelöltjeinek ajánlását mind a 106 körzetben.

Kocsis Cake Olivio, a Párbeszéd pártigazgatója kijelentette, az ellenzék egységesebb, mint valaha és méltatta az előválasztás több mint 860.000-es részvételét, illetve a népszavazási aláírásgyűjtés sikerét. Emlékeztetett, az Egységben Magyarországért egy hónappal ezelőtt 470 aláírást gyűjtött össze a Fudan egyetemről és az álláskeresési járadék meghosszabbításáról szóló népszavazási kezdeményezésre, így nem kétséges – mondta –, hogy a most csak elenyésző számú aláírás is össze fog gyűlni az ellenzéki jelöltek ajánlásánál a kormányváltáshoz szükséges, soron következő etapban.

“A magyar választóknak elege van a korrupcióból, elege van a csalásból, a lopásból és elege van a hazugságból” – tette hozzá a Párbeszéd országgyűlési képviselője.

Szilágyi György, a Jobbik részéről aláhúzta, “Az emberek pontosan tudják, hogyha Orbán Viktort választják, akkor az 500 milliárdos adósságot választják Magyarország számára az elit kínai egyetem megépítésével (…) és hogy az álláskereséséi járadék ugyanaz marad. Az emberek pontosan tudják, hogy Orbán Viktor ki akarja vezetni Magyarországot az Európai Unióból, (…) hogy Orbán Viktorral együtt jár Putyin és az állandó háborúskodás is” – mutatott rá, hangsúlyozva, április 3-án az emberek erről is fognak dönteni.

Illyés Márton, a Momentum alelnöke bejelentette, szombaton indul az ajánlásgyűjtés, az Egységben Magyarországért előválasztáson győztes jelöltjei már reggel átveszik az ajánlóíveket, hogy estére az egész országban, mind a 106 választókörzetben  összegyűjtsék a szükséges ajánlásszámot.

Hangsúlyozta, a szervezés egy óriási logisztikai feladat – immár a harmadik az előválasztás és a népszavazás után – amit ha az Egységben Magyarország pártjai és aktivistái teljesítenek, már önmagában is hatalmas siker lesz.

A Momentum politikusa leszögezte, a választás nem harc kellene, hogy legyen, hanem ünnep, és nem véletlen, hogy a Fidesz „minden idők legostobább és legaljasabb” kampányával próbálja az emberek kedvét elvenni a politikától, és a hitét a változástól. Kijelentette, ha az aláírásgyűjtés sikerül, az szerinte egyértelműen a Fidesz eddigi kommunikációs stratégiájának a kudarca lesz.

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke bejelentette, az aktivisták mindenhol ott lesznek az országban, és újra meg fogjuk mutatni az ellenzék erejét. Elmondta, nemcsak az a cél, hogy egy nap alatt összegyűjtsék az 500 ajánlást, a következő harminc napban is gyűjtik majd tovább az aláírásokat, így veszik állítva kihívás elé az óriási médiafölénnyel és anyagi lehetőségekkel rendelkező Fideszt.

„Megmutatjuk, hogy nem kell félni, és hogy többen vagyunk mi, akik kormányváltást akarunk. A fiatalok és a nők között kell növelnünk a szavazási kedvet: a Fidesznek nincs  tartaléka, nekünk van! A nők bölcsessége, a fiatalok nyitottsága és lendülete megfordíthatja az ország sorsát” – tette hozzá.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke rámutatott, 12 év már megmutatta volna, ha ez egy kormányzati siker lett volna, ehhez képest Magyarországon megélhetési válság van, elszabadultak az árak, és nálunk a legmagasabb az infláció az unióban. „Tulajdonképpen egy lépést nem tudtunk előre menni. Ez a döntő oka annak, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerét nem tudja Orbán Viktor és csapata megvédeni a saját mércéjük szerint sem, és ez az oka annak, hogy Orbán nem mer kiállni Márki-Zay Péterrel vitázni” – mutatott rá.

A szocialista politikus sorsdöntőnek nevezte a tavaszi választásokat Magyarország és Európa számára, melynek egyik kulcseleme lesz, hogy a 106 körzetben az ellenzék egyéni jelöltjei összegyűjtsék a szükséges ajánlásokat, lehetőleg már szombat estére.

Varju László, a Demokratikus Koalíció politikusa arra hívta fel a figyelmet, hogy az országnak elege van a fideszes kiváltságosokból, az Orbán-családból, ezért is lesz vége az Orbán-rendszernek április 3-án. „A korrupció ma már a teljes jogú uniós tagságunkat veszélyezteti” – húzta alá.

A DK országgyűlési képviselője elmondta, a választás tétje az lesz, hogy az ország továbbra is a fideszes elitnek dolgozzon, vagy végre a népről szóljon, hogy az emberek akarnak-e eurót és európai minimálbért, korszerű oktatást és olyan egészségügyet, ahol nem kell éveket várni egy csípőműtétre.

Kapcsolódó párttagok