2011. július 14. 10:40

Szomorú hétfő

Hétfőig Németh Szilárd mindössze a Fidesz "nemlátnemhall" álláshalmozóinak egyike volt. Sem fővárosi képviselőként, sem csepeli polgármesterként, s persze a kormánypárti törvénygyár szavazógépeként sem sikerült felhívnia magára a köz figyelmét. Mint honatya, egy önálló indítványt sem jegyez, a fővárosban csupán a főpolgármester liblingjeként emlegetik, és Csepelen is csak egy botrányos bérlakástenderre, meg a szakorvosi rendelő átnevezésére lehet büszke.

Hétfő óta egyébbel is "dicsekedhet". A Parlament nyári szünet előtti utolsó ülésén Harangozó Tamás épp Orbán Viktort kérdezte, amikor - a miniszterelnöki viszontválaszt követően - a hivatalos országgyűlési jegyzőkönyv tanúsága szerint Németh Szilárd megüzente a kormányfőnek kellemetlen perceket szerző fiatal szocialista képviselőnek, hogy "Tamás, neked harangoztak!".

Szomorú, hogy Németh Szilárd alpári beszólása a magyar törvényhozás épületében hangzott el. Szomorú, de sajnos nem példa nélküli. Németh Szilárd kijelentése éppúgy vállalhatatlan, mint az idén márciusban tragikus körülmények között elhunyt Arnóth Sándoré, aki 2008 őszén kötéllel fenyegetett, majd pártja nyomására lemondott mandátumáról.

Szomorú, de ami 2008-ban a Fidesz soraiban még megütközést keltett, ma már egyáltalán nem vált ki felháborodást: a világhálót kedd óta bejáró botrányos szavak egyetlen kormánypárti prominenst sem ingereltek elhatárolódásra. Csoda hát, hogy Németh Szilárd sem kért bocsánatot az általa megfenyegetett képviselőtársától?

Az MSZP csepeli szervezete a legmélyebben elutasítja mind Németh Szilárd vállalhatatlan kijelentését, mind azt a stílust, mentalitást, amellyel a Fidesz - bár törvényes elszámoltatást ígért - valójában leszámolni akar mindenkivel, aki szembe mer szállni az elmúlt egy évben folytatott ország- és demokráciaromboló politikájával, az azt kiszolgáló kormánypárti mameluksereggel.

Amelynek - ha csak szemernyi becsület van még a Fidesz soraiban - Németh Szilárd már nem sokáig lehet a tagja.

Szenteczky János,
az MSZP csepeli szervezetének elnöke