2012. szeptember 26. 12:38

Szórakozik a forinttal az Orbán-kormány

Kalandorpolitikát folytat az Orbán-kormány a forintárfolyammal. Úgy erőszakolja rá a Magyar Nemzeti Bankra a kamatcsökkentéseket, hogy közben teljesen kiszámíthatatlan gazdaságpolitikát folytat. E kettő eredményeként a pénzünk egyre kevesebbet fog érni.

A forint stabilitása az egész ország érdeke. Ehhez kiszámítható költségvetésre és stabil, inflációtartó jegybanki döntésekre van szükség. A költségvetés teljesülése azonban a benne tátongó 600 milliárdos lyuk miatt rendkívül bizonytalan, gyakorlatilag meg is bukott, a jegybank monetáris tanácsa pedig a fideszes bábtagok túlerejével kamatcsökkentést hajt végre. A forint így jelentős inflációt szenvedhet el, miközben az már jelenleg is kiugróan magas.

Nem elég tehát, hogy a kormányzat tehetetlensége miatt ősszel jelentős élelmiszerdrágulással kell számolnunk, a pénzünk a Fidesz erőszakos és szakmaiatlan gazdasági döntései nyomán egyre kevesebbet fog érni. A gyenge forint az energiaárak emelkedését is maga után vonja, ami a fűtési szezon kezdetekor és az eleve magas benzinárak mellett súlyos teher lesz a háztartásoknak.

Felszólítjuk az Orbán-kormányt és a Fidesz Zrt. tagjait, hogy térjenek végre észhez, haladéktalanul fejezzék be forinttal való hazárdjátékot, és az ország amúgy is elszegényített lakosságát ne tegyék ki egy felgyorsuló pénzromlás katasztrófához vezető kockázatának!

Tukacs István,
országgyűlési képviselő