Szövetségbe és harcba hívjuk a budapestieket

Aláírásgyűjtésbe kezdett az MSZP Budapesti Szervezete azért, hogy a kormány emelje fel a magyar munkavállalók fizetését.

Ezt Kunhalmi Ágnes, pártunk budapesti elnöke jelentette be szombati sajtótájékoztatóján. A politikus hangsúlyozta, hogy a fizetésemelés nem jóléti juttatás, hanem gazdasági filozófia, amelynek középpontjában az ember áll - az a munkavállaló, aki a hátán viszi az országot, és akitől jelenleg a Fidesz mindent elvesz. Mint mondta, szövetségbe és harcba hívjuk a budapestieket azért, hogy Magyarországon emeljék a fizetéseket, mert ez az ország továbblépésének a záloga.

A fővárosi elnök rámutatott: el kell érni, hogy a közszférában senki ne kereshessen nettó 150 ezer forint alatt, főiskolai végzettség esetében ez az összeg legyen 175 ezer, egyetemi végzettségnél pedig 200 ezer forint. Fontos, hogy elérjük a 100 ezer forintos nettó minimálbért Magyaroszágon, és eközben ne nőjön, hanem csökkenjen a munkaadók terhe – húzta alá, hozzátéve, hogy ha ezt nem sikerül elérni, akkor Magyarország ki fog ürülni. Nem lesz, aki dolgozzon, vállalkozzon, adót és nyugdíjjárulékot fizessen.

Megjegyezte: ha a kormány így folytatja, újabb százezrek vándorolnak el az országból, és tovább emelkedik a hiányszakmák száma, pedig már ma sem lehet találni orvost, ápolót, mérnököt vagy titkárnőt, de nincsenek már pincérek, pénztárosok sem, mert mindenki elmegy, aki teheti. Az elvándorlás nagyban veszélyezteti hazánk versenyképességét és kilátásait. Azokra kell forrásokat áldozni, akik itthon költik el a pénzüket – tette hozzá Kunhalmi Ágnes.

Hazugság a Fidesz azon állítása, hogy erre nincs pénz, mert a fedezet megvan: nem a pénz hiányzik, hanem a jó kormány és a jó kormányzás.

Mint mondta, meg kell változtatni az adórendszert, mert az egykulcsos adó tönkreteszi a magyar gazdaságot, és indokolatlanul támogatja azokat, akiknek erre nincs szükségük. De felsorolt számos más lehetséges forrást is: az orosz hitelszerződést, ami 200 milliárdot visz el a költségvetésből; a Nemzeti Hírközlési Hatóságra – a kormány saját propagandájára – költött 120 milliárd forintot; Rogán propagandaminisztériumát; Andy Vajna hétmilliárdos kaszinó-adókedvezményét; Fekete György Fidesz-imádatáért az ablakon kidobott 30 milliárd forintot.

A Fidesz a saját klientúrájának ad, és senkit nem támogat, aki az országot viszi a hátán, vagyis elherdálja az emberek pénzét – állapította meg végül Kunhalmi Ágnes.

Kapcsolódó párttagok