Szükség van az élelmiszerek áfájának csökkentésére!

Az MSZP közel egy éve indította el az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését követelő aláírásgyűjtését. A kormányzat kusza kommunikációjából egy ideig az derült ki, mintha támogatnák az MSZP ezzel kapcsolatos törvényjavaslatát. A legújabb hírek szerint azonban mégsem foglalkoznak a kérdéssel.  

Azaz nem foglalkoznak a négy és félmillió létminimum alatt, és a másfél millió mélyszegénységben élővel, nem foglalkoznak a magyar élelmiszeriparral és az egyre szaporodó élelmiszerhamisítással.  

Az MSZP felszólítja a kormányt, ne szórakozzon az emberekkel és tegye világossá mi az álláspontja áfacsökkentés ügyében! Követeljük, hogy a magyar emberek érdekében vegye végre napirendre az MSZP által kidolgozott áfacsökkentési javaslatot, és támogassa azt.

Az MSZP javaslata az alapvető élelmiszerek áfájának 5 százalékra való csökkentése. Ez azonnal érezhető segítség lenne a legszegényebbek számára, jelentősen versenyképesebbé tenné a Fidesz által kivéreztetett élelmiszeripart, és fehérítené a feketegazdaságot.

Gőgös Zoltán
a Mezőgazdasági bizottság alelnöke