2011. szeptember 26. 08:45

Tabajdi Csaba: Hallassuk végre a valódi kétharmad hangját!

Csak egy erős Magyar Szocialista Párt fékezheti meg Orbán Viktort. "A Fidesz támadást intézett a demokrácia ellen." - hangsúlyozta Tabajdi Csaba, az MSZP EP delegáció vezetője, az Magyar Szocialista Párt szeptember 23-án, Miskolcon tartott tüntetésén, ahol Mesterházy Attila pártelnök, Gúr Nándor az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke és Sólyom László szakszervezeti vezető mellett mondott beszédet.

"Az új alkotmány elfogadásával és a választási rendszer változásaival a Fidesz saját hatalmát betonozza be. A médiatörvénnyel megfosztották a magyar embereket a hiteles, sokszínű tájékozódás jogától. Mindeközben az Orbán kormány gátlástalanul turkál az emberek zsebében. Elvette tőlük a magánnyugdíjpénztári megtakarításaikat, kilátástalan helyzetbe hozta a devizahiteleseket. Most a munkavállalókat akarja megfosztani jogaiktól és méltóságuktól. Itt az idő, hogy a magyar emberek végre felemeljék szavukat. Az Orbán kormányt csak az összefogás és a határozott tiltakozás képes megfékezni." – jelentette ki a szocialisták delegációvezetője.

Tabajdi Csaba beszédében kiemelte, az Orbán kormány intézkedései lerombolják a Magyar Köztársaság demokratikus intézményeit, és súlyos gazdasági helyzetbe hozzák az országot. "A felelőtlen gazdaságpolitikát szükségszerűen követő megszorítások terheit a Fidesz szinte kizárólag a szerényebb jövedelműekre terheli. A gazdagok gazdagabbak, a szegények még szegényebbek lettek. Az Orbán kormány ezzel felszámolja a társadalmi egység alapját képező szolidaritást. Mi azonban nem akarunk kettészakított országban élni!"

Az MSZP európai parlamenti delegációvezetője emlékeztetett, hogy Orbán Viktor és kormánya súlyos nemzetközi bírálatokat kapott az elmúlt másfél évben. "Az antidemokratikus intézkedéseket és a felelőtlen gazdaságpolitikát értetlenséggel fogadják az Európai Unióban. Az Európai Parlament előbb februárban a médiatörvényt, majd júniusban a demokratikus értékeket csorbító új magyar alkotmányt ítélte el állásfoglalásában. Ez a kritika példátlan az Európai Unióban. Orbán Viktort azonban nekünk, magyaroknak kell leváltanunk!"

Tabajdi Csaba beszédében társadalmi összefogást és határozottabb fellépést sürgetett. "Ez a kormány csak az erő nyelvén ért. Világosan kell jeleznünk, hogy nem tűrünk el mindent. Velünk, magyar emberekkel nem lehet bármit megtenni! Orbán Viktort csak a szakszervezetekkel és a civil társadalommal összefogva, egy erős Magyar Szocialista Párt állíthatja meg!"