2011. május 10. 10:24

Tájékoztató a Tagozat 2011. évi tisztújításáró

A Magyar Szocialista Párt Választmánya 2011. február 26.-i ülésén megerősítette a Környezetvédelmi Tagozat országos minősítését a következő két évre.

Ezt követően március 25.-én a Tagozat tisztújító közgyűlést tartott.

A közgyűlésre már csak azok a tagok kaptak meghívót, akik az elmúlt hónapokban megújították tagságukat (53 fő) és közülük 29-en részt is vettek a tisztújításon.

A közgyűlés 11 tagú új elnökséget választott.
Az új elnök Bódás Sándor (lásd a képen)
alelnökök: Bánsági György és Gulyás Mihály, aki egyben a tagozat választmányi küldötte is.

A tisztújításhoz szakmai program kapcsolódott, melynek keretében Tabajdi Csaba EP képviselő, frakcióvezető környezetvédelmi munkájáról számolt be és dr. Orbán Péter az Országgyűlés MSZP Frakció Fenntartható Fejlődés Kabinet szakértője az Országgyűlés környezetvédelmi tevékenységéről adott tájékoztatást.

A tájékoztatókhoz kapcsolódó szakmai vita keretében számos hozzászólás hangzott el többek között a vörösiszap-ömlésről (Bánvölgyi György), a területi vízgazdálkodási tervek alkalmazásáról (Rákosi Judit), a megújuló energiahordozók felhasználásának támogatásáról (dr. Józsa István), a biomassza hasznosításról (Rabi Béla).

Felszólalt dr. Schiffer János, a Választmány alelnöke is, aki a közgyűlés által elfogadott Nyilatkozathoz tett ajánlásokat. A Nyilatkozat elnökség által rövidített változatát ugyancsak az alábbiakban mutatjuk be.

Bódás Sándor