2011. november 14. 10:03

Találkozás egy örökifjú művésszel Pápán

Gyermekkorának kedves helyszínén, ahol először lépett színpadra kilenc évesen, ahonnan gyakorlatilag színészként indult, Pápán köszöntötte a  népszerű színművészt, Bodrogi Gyulát, a baloldali szellemiségű pápai Petőfi Asztaltársaság egy kötetlen jellegű ankét, beszélgetés keretében.


A zsúfolásig megtelt teremben november 11-én este az Asztaltársaság ügyvivője, Kerecsényi Zoltán mondott bevezetőt, mint elárulta tavasz óta tervezgette ezt az alkalmat a művésszel, mire most a Nemzet Színésze eljött gyermekkorának kedves városba. Bodrogi azok közé a színészek közé tartozik, akik a színpadon nem érzik a korukat, megfiatalodnak. S valóban, az estet betöltő beszélgetésből is érzékelhető volt, Bodrogi nem öregszik, memóriája a régi, s mind a mai napig nagyon aktív művész, aki párhuzamosan több darabban is játszik. Rekedtes hangja a védjegye. Az ő hangján szólalt meg a mai magyar gyermekek számára sem ismeretlen "Doktor Bubó" - rajzfilmsorozat Csőrmestere, a Vuk kárörvendő varjúja és természetesen a jószívű egyfejű sárkány: Süsü. És ki ne emlékezne a Linda című nagy sikerű sorozatra, melyben ő alakította a címszereplő édesapját. Bodrogi Gyula - mint bevallotta - Süsüre nagyon büszke, hiszen nem sok művész mondhatja el magáról, hogy egy-egy maradandóbb rajz vagy bábfigurának kölcsönözhesse hangját. Tanárnak készült Bodrogi, ám az élet máshogy hozta, és ezt nem bánta meg.

A pápai kötetlen jellegű alkalmon Grőber Attila és Kerecsényi Zoltán ügyvivők kérdésein keresztül, s a művész emlékidézéséből megelevenedtek  a "nagyok" is, így Básti, Major, Darvas, Sinkovits és természetesen a hajdani első feleség: Törőcsik Mari is.

A magánéletről szólva nem maradhatott ki a beszélgetésből a vadászat sem, s mint kiderült, Bodrogi azt is Pápán kezdte.

A rendezvény végén neves színművész a közönség rendelkezésére állva dedikálta könyveit, lemezeit.

Petőfi Asztaltársaság - infó