2011. december 30. 16:17

Találkozunk hétfőn este - Lesz még Magyar Köztársaság!

2012. január 1-én hatályba lép a Fidesz-KDNP egypárti alaptörvénye. Ezt az alaptörvényt egyetlen párt szavazta meg. Elfogadását nem érdemi párbeszéd vagy együttműködés, hanem botrányok és tiltakozó nyilatkozatok sokasága előzte meg.

A Fidesz-KDNP kormány olyannyira büszke művére, hogy támogatói körében meg is fogja ünnepelni a hatálybalépést annak másnapján, január 2-án, hétfőn egy gálaesttel, amit az Állami Operaházban tartanak - közpénzből.

Miközben 2012 a teljes körű, elsősorban szegényeket sújtó megszorítások éve lesz, a kormány és barátai súlyos milliókat költ saját maga megünneplésére. Ez az a torz újfeudalizmus, amit a Fidesz szánna hazánknak.

De amíg ők ünnepeltetik magukat, addig az utcán más történik.

Civil csoportok és emberek kezdeményezésére január 2-án este az Operaházzal szemben demokraták, a köztársaság, az igazságos társadalom hívei az utcán demonstrálnak majd. Együtt fejezzük majd ki, hogy miközben a Fidesznek a Parlamentben még kétharmada van, Magyarországon már az egyötödük sincs meg.

Hétfőn a Köztársaság az utcán lesz!

Hívunk Téged is, tarts a kezdeményezőkkel, tarts mindannyiunkkal. Demokrata ellenzékiként, felelős hazafiként legyünk ott az Operaházzal szemben hétfőn, mutassuk meg az országnak és a magukat ünnepeltetőknek, hogy van másik Magyarország, amelyik nem kér az egypárti elnyomásból.

Találkozzunk január 2-án, hétfőn 18:30-kor a rendezvény helyszínén az Operaház előtt!

A kisföldalatti (M1 vonal, sárga metró) január 2-án a rendezvény idején nem áll meg az Operánál. Javasolt megközelítés: az Oktogontól.

Kérjük, öltözzetek pirosba (dzseki, mellény), és hozzatok magatokkal sípot, transzparenseket, zászlót (nemzeti színűt, és MSZP-set is).

A rendezvény szervezési költségeit adományokból fedezik, amelyhez az alábbi számlaszámon gyűjtenek felajánlásokat a szervezők:
MagNet Bank: 16200010—00168250
IBAN: HU76 1620 0010 0016 8250 0000 0000
Legyünk ott mindannyian egy jobb demokráciáért, egy jobb országért, amit közösen felépíthetünk!
Az esemény Facebook oldala: http://www.facebook.com/events/331830966842012/

Számítunk Rád!