mszp.hu | Belföld
2020. július 24. 16:10

Támogatjuk a Magyar Szakszervezeti Szövetséget, újból az Alkotmánybírósághoz fordulunk!

Támogatjuk a Magyar Szakszervezeti Szövetséget, újból az Alkotmánybírósághoz fordulunk!
Az MSZP támogatja és segíti a Magyar Szakszervezeti Szövetség kezdeményezését annak érdekében, hogy megakadályozzuk a munkavállalók jogfosztását.

Egyetértünk a szakszervezetekkel abban, hogy a munkavállalók jogainak csorbítása elfogadhatatlan. A Fidesz nem emelhet törvényerőre egy olyan rendelkezést, amellyel jobbágysorba taszítja a magyar munkavállalókat!

A Munka Törvénykönyvétől való eltérés lehetőségéből adódik, hogy a munkavállalókat olyan megalázó módon dolgoztassák, mintha nem is emberek volnának. Továbbá az is, hogy mondvacsinált okokból kevesebb bért kapjanak (például, hogy kevesebbet fizessen valakinek azért, mert nő, vagy azért, mert gyermeket nevel).

Azt pedig, hogy az „egyenlő munkaért egyenlő bért” elvét lebontsák elfogadhatatlannak tartjuk. Lehetőség adódik arra is, hogy a munkavállalókat ne engedjék el egyáltalán szabadságra, hanem addig dolgoztassák őket, ameddig az az egészségük rovására nem megy. Ez a három körülmény együttesen pedig elfogadhatatlan munkakörülményeket teremt a munkavállalók számára, ahogyan azt a szakszervezetek egyértelműen jelezték számunkra.

Az MSZP országgyűlési frakciója ezért újra elkészíti annak az alkotmánybírósági beadványnak a tervezetét, amely a munkavállalók védelmét szolgáló közös ellenzéki kezdeményezés alapja lehet, és támogatja annak Alkotmánybírósághoz történő benyújtását.

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke

Kapcsolódó párttagok