Támogatjuk a sopronkövesdi Autoliv sztrájkolóit!

Az autóiparból rendkívül nagy haszna van az országnak. De természetesen az autóipar tulajdonosi körének is. Az nem megy, hogy mindazok, akik ezt a hasznot előállítják méltatlanul alacsony fizetést kapjanak! Tessék megfizetni a dolgozókat, teljesíteni követeléseiket!

Az alacsony bérek mellett immár a túlóráztatás gyakorlata is nagy elégedetlenséget okoz a munkavállalók körében. Az autóipari cégek a térségben prosperálnak, a munkaerőhiány nagy megrendelésállományok mellett köszöntött be, ezért például az Autolivnél már egy-másfél éve folyamatosak a túlórák. Jellemző, hogy a dolgozók heti 6 napot vannak műszakban, vagy hétvégén is dolgoznak - számos helyi cégnél már lényegesen túllépték a munka törvénykönyvében maximált évi 250 óra rendkívüli munkaidőt. A szerény megélhetés miatt a dolgozók eddig partnerek voltak a túlmunkában, mostanra azonban már sokan túlterheltségre és a magánélet teljes megszűnésére panaszkodnak.

Az MSZP teljes mellszélességgel kiáll a sopronkövesdi Autoliv sztrájkoló dolgozói mellett! Követeljük a dologozók fizetésemelését!

Kránitz László
megyei elnök
GYMS Megyei Önkormányzat MSZP frakcióvezetője