mszp.hu | Belföld | Egészségügy
2021. augusztus 23. 15:46

Tanévkezdés: 20 millióval segít az MSZP ott, ahol a legnagyobb szükség van rá

Tanévkezdés: 20 millióval segít az MSZP ott, ahol a legnagyobb szükség van rá
Itt az ősz, az MSZP megduplázta Szolidaritási Alapját, így több pénzt ad a rászorulóknak országszerte.

Az iskolakezdéshez és a járvány negyedik hullámának csökkentéséhez - megduplázva tavalyi alapját – 20 millió forintot ad idén az MSZP – mondta el hétfő délutáni online sajtótájékoztatóján Tóth Bertalan, a párt társelnöke.

„A tavalyi hasonló célú akció költségvetését megduplázva, idén erre a célra 20 millió forintot különítettünk el a párt Szolidaritási Alapjából – jelentette be Tóth Bertalan.

Emlékeztetett, az MSZP országgyűlési képviselői a Fidesz által áterőszakolt 2018-as törvénymódosítás óta a párt által létrehozott Szolidaritási Alapba juttatják el fizetésemelésüket, amelyen keresztül a párt különböző karitatív és segélyakciókat támogat.

Felidézte, az elmúlt 3 évben pártja rengeteg akcióval segítette a családokat az iskolakezdés és az év végi megnövekedett kiadások kapcsán, valamint segítette a frontvonalban dolgozó egészségügyi, szociális és oktatási szférában dolgozókat is.

„Az MSZP szégyenteljesnek tartja, hogy a Fidesz-kormány nem segíti a családokat az iskolakezdésben, holott a koronavírus-járvány miatt százezrek veszítették el a munkájukat” – szögezte le.

Tóth Bertalan felidézte a párt sokszor hangsúlyozott javaslatait is az álláskeresési járadék meghosszabbítására, a családi pótlék immár 10 éve halogatott megduplázására és egyhavi plusz családi pótlék biztosítására.

„Az MSZP szerint a magyar emberek ennél sokkal többet érdemelnek! Ezért akarja az MSZP-Párbeszéd szövetség felzárkóztatni a fizetéseket és nyugdíjakat! Mert, ahogy Deák Ferenc is mondta, „Nem az a boldog ország, ahol legtöbb a gazdag ember, hanem az, hol legkevesebb szegény ember vagyon” – hívta fel a figyelmet.

„Ezért akarjuk adómentessé tenni a minimálbért, ezért akarjuk felzárkóztatni a fizetéseket, ezért akarjuk megerősíteni a szociális hálót, garantálni a lakhatás biztonságát, segíteni, esélyt adni a biztos megélhetésre mindenki számára! Az MSZP-Párbeszéd szövetség ilyen országot, kormányváltást és korszakváltást akar” – jelentette ki.

Végezetül arra bíztatott mindenkit, hogy a már elkezdődött előválasztási folyamatban vegyen részt, támogassa Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltet, valamint az MSZP-Párbeszéd szövetség jelöltjeit.

Kapcsolódó párttagok