2012. március 16. 13:27

Tanuljunk a múltból és a jelenből

Március 15-e ünnepe az 1848-49-es szabadságharcnak, ünnepe a magyar sajtónak, ünnepe Petőfinek és a márciusi ifjaknak. Március 15-én mindig sikerül aktuálpolitikát is beleszőni az ünnepi beszédekbe, mindig mindenki igyekszik a saját politikáját alátámasztani a régmúlt történelmi szereplőivel.

Idén Sopronban, a kevéssé ismert kormánymegbízott, Széles Sándor igyekezett megfelelni a fideszes elvárásoknak és mondott néhány hajmeresztő és hamis mondatot a Nemzeti Ünnep alkalmával. Szerinte Széchenyi is kiállna az államadósság csökkentése mellett, csak azt nem mondta, hogy az elmúlt 2 évben nőtt az államadósság, pedig milliók nyugdíj-megtakarítását vették el. Szerinte Kossuth is kitartana a középosztály megerősítése mellett, csak azt nem mondta el, hogy 100 ezrek szegényednek el és kerülnek a kétségbeesés határára, a totális kudarcot mutató és csak a gazdagoknak kedvező fideszes adórendszer miatt.

Sajnos egyre népszerűbb az Európai Uniót kárhoztatni, pedig Magyarország fő problémája ma a Matolcsy György és Orbán Viktor által erőltetett katasztrofális gazdaságpolitika.

Magyarországon a kormány hihetetlen képmutatását láthatjuk. Kormánybiztosok és fideszes gazdasági körök irányítják életünket, Simicskákról és üzlettársairól hallhatunk „érdekes” történeteket nap mint nap.

Az MSZP feladata, hogy tanuljon a múltból és a jelenből! Meggyőződésünk, hogy széles összefogással, újra egy normális országot és várost építhetünk!

Kalmár István
az MSZP soproni elnöke