Tanulságok az egészségügyi holding elbocsátási szándékáról

 Az egészségügyi holding elbocsájtási szándékáról mondta el véleményét, és vonta le a következtetéseket a Megyei Közgyűlésen dr. Veres János, az MSZP megyei elnöke.

 

Az 540 fő elbocsájtásának bejelentését követően, meglehetősen éles felzúdulások, és tiltakozások kezdődtek az elmúlt hetekben, amiben az MSZP is részt vett szervezőként. A tiltakozásokat követően, Tukacs István képviselőtársammal együtt személyes meghallgatást is kértünk a szakmai államtitkártól, amire hetekig nem került sor. – mondta.

Majd két államtitkár bejelentette csak 200 főt fognak elengedni a holdingból.

A tanulságok, amelyeket Veres János, képviselő a Megyei Közgyűlés nyilvánossága előtt is levont:

  • Nem jó az, ha a megyét nem ismerő vezetők hoznak felelőtlen döntéseket, a nyilvánossággal ismertetve azokat.

 

  • Ha körültekintőek a fideszes politikusok, akkor erre a bejelentésre, és ilyen módon történő korrekciójára, nem került volna sor. Nem kell ijesztgetni a megyében élő embereket!

 

  • Nincs ez így rendben, valakinek vállalni kell a felelősséget! Hogy lehet ilyen kérdésben ilyen felelőtlenül döntést hozni, és ilyen módon kezelni egy megye egészségügyi dolgozóinak a helyzetét? Most úgy látszik, senki nem akar ezért felelősséget viselni. Sem államtitkári szinten, sem a holding vezetője szintjén, aki nem először, nem megfelelő körültekintéssel járt el.

Az MSZP megyei elnöke felszólította ezeket a személyeket vállalják a felelősséget, és mondjanak le beosztásukról.