Tapolcán a kormányváltásért

A kormánynak nincs választási programja, csak a rezsicsökkentést hajtogatja úton útfélen. Lassan ott tartunk, hogy nekünk fizetnek, ha energiát fogyasztunk! - gúnyolódott Mesterházy Attila Tapolcán azon az abszurd helyzeten, amin lassan ma már minden józanul gondolkodó ember csak viccelődni tud. Minden napra jut egy ötlet a Fidesztől, hogy minden nap szajkózhassák a rezsicsökkentést - hangzott el a tapolcai lakossági fórumon.

A legfrissebb hírek szerint két hónap elteltével sikerült az egész évre tervezett államháztartási hiány felét elérni - hívta fel a figyelmet a kormányváltó szövetség miniszterelnökjelöltje. Mint mondta, Patyomkin-falut akarnak fenntartani, ezért kezdtek osztogatásba. Ezért tart ma csaknem 50 százaléknál az államháztartás hiánya. "És még a Fidesz mondja, hogy nem választási költségvetés a mostani. Látszik, hogy ez a dilettáns gazdaságpolitika súlyos és visszafordíthatatlan károkat okoz. Ennek mielőbb véget kell vetni" - jelentette ki.  Mint ahogy annak az értelmetlen költekezésnek is véget kell vetni, amellyel államosítanak, sorra vásárolják fel az energetikai cégeket. Korábban a MOL-t, most az E.On-t,  amelyekről utólag bebizonyosodik, hogy veszteséges üzletek.

Mesterházy Attila beszélt a szocialisták által kezdeményezett áfacsökkentésről, az egészségügyi források bővítésének szükségességéről, a nyugdíjasoknak, vállalkozóknak szóló programról, a gyerekek és nők helyzetéről - mindazokról, akik vesztesei lettek ennek a rendszernek, Orbán centrális erőterének. Azokról, akik egyre lejjebb csúsztak, akiknek jólléte nemhogy nőtt, sokkal inkább romlott. Ennek kapcsán egy anekdotát is elmesélt:

Megkérdeznek egy afrikai politikust, hogy "Miért csökken a jólét?"

Mire ő: "Mi az hogy jólét?"

Megkérdeznek egy nyugat-európait. Azt mondja: "Mi az, hogy csökken?"

Megkérdezik Orbán Viktort is, hogy miért csökken a jólét. Mire ő: "Mi az, hogy miért?!"