mszp.hu | Belföld | BKK Budapest közlekedés | Közlekedés
2016. január 13. 10:33

Tarlós azonnal hívja össze a rendkívüli közgyűlést!

Tarlós azonnal hívja össze a rendkívüli közgyűlést!
Nem tűr halasztást az általunk január 6-án kezdeményezett rendkívüli közgyűlés összehívása, miután az Orbán-kormány egyértelművé tette: nem fizet az agglomerációs közlekedésért. Napról napra mélyül az elmúlt 25 év legnagyobb budapesti válsága, Orbán Viktort pedig nem érdeklik a fővárosban és az agglomerációban élők.
Azonnal tárgyalnunk kell a fővárosi közösségi közlekedés finanszírozásáról, a HÉV államosításának kormányzati szándékáról és Budapest alapszolgáltatásainak jövőjéről.
 
Itt az ideje, hogy a városvezetés és a testület fideszes tagjai arra használják a Fővárosi Közgyűlést, amire való: nekünk, ellenzéki és fideszes képviselőknek egyaránt az a felelősségünk, hogy a lehető legrövidebb időn belül beszéljünk Budapest problémáiról, találjunk rájuk megoldást, és azt közösen képviseljük. A közgyűlés mind a 33 tagja erre kapott felhatalmazást és ezért veszik fel mindannyian a fizetésüket. 
 
Orbán Viktor veszélybe sodorta a közlekedésen túl a közvilágítást, a takarítást, a parkfenntartást, a kéményseprést és még a budapesti színházakat is. A kormány magára hagyta Magyarország fővárosát, így nekünk, a Budapestért felelősséget érző képviselőknek kell megoldást találnunk a főváros válságára. 
 
Horváth Csaba,
az MSZP fővárosi képviselőcsoportjának vezetője

Kapcsolódó párttagok