mszp.hu | Belföld
2016. november 16. 16:37

Tarlós fizettessen ki mindent, amit a kormány elvett!

Tarlós fizettessen ki mindent, amit a kormány elvett!
Értjük, hogy a főpolgármester – saját állítása szerint – a jövőben nem ad át kérésre további fővárosi vagyont a kormánynak, így a botrányosan előkészített szuperkórház helyéül kiszemelt területet sem.
Ugyanakkor jó lenne, ha a városvezetés visszamenőleg is érvényesítené a budapestiek érdekeit; az elmúlt hat évben ugyanis – mint arra minden alkalommal felhívtuk a figyelmet – a budapestiek több százmilliárd forint értékű vagyont veszítettek el az urizáló fideszes elit önkénye eredményeképpen.
 
Tarlós István ne csak a szuperkórház helyéül kiszemelt ingatlan árát kérje el a kormánytól! Ha megvédeni nem tudta, legalább kérje el a kórházaink és az iskoláink vagy épp a teljes budapesti HÉV-hálózat árát! Ezeket ugyanis a kormány törvénnyel vette el, mindenféle ellentételezés nélkül.
 
Azonban van, ami még pénzért sem eladó: ilyenek Budapest közparkjai és természetvédelmi területei. Éppen ezért a főpolgármesternek kötelessége mindent megtenni, hogy még időben visszaszerezze a kormány által beépíteni tervezett Városligetet, és hogy megakadályozza az Erzsébet tér államosítását.
 
Horváth Csaba,
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében

Kapcsolódó párttagok