Belföld | utcanév tarlós istván antiszemitizmus
2013. június 14. 09:02

Tarlós hazudott

Előkerült a levél, amelyben Tarlós István főpolgármester – eddigi állításával ellentétben – mint ötletgazda érvel a Tormay Cécile köz elnevezése mellett Láng Zsolt II. kerületi polgármesternek.

Fehéren-feketén bebizonyosodott, hogy az önmagát fasisztaként meghatározó, nyíltan antiszemita írónőt Tarlós István tartotta méltónak arra, hogy Budapesten közterületet nevezzen el róla, felháborítva ezzel minden jóérzésű embert itthon és külföldön.

Elég volt a hazudozásból! Hiába hivatkozik egy meg nem nevezett rendezőre, ő a kezdeményező. A szégyenletes tettben együttműködött Láng Zsolt kerületi polgármester, valamint a II. kerületben és a fővárosban egyaránt működő Fidesz-Jobbik árnyékkoalíció is.

Érjen véget ez a szégyenletes kutyakomédia. Tarlós István még a Közgyűlés legutóbbi ülésén is visszavonhatta volna az előterjesztést, amint azt kezdeményeztük is. Ám ő még akkor is hazudott: azt állította, hogy csak a kerület előterjesztését védi, ezzel zárva el saját utolsó menekülő-útvonalát is.

Ő és cinkosai most szemmel láthatóan egymásra mutogatva igyekeznek az MTA illetékes bizottsága mögé bújva kiszabadulni az önmaguknak felállított hazugság-csapdából.

Főpolgármester úr! Ennyire kellenek a szélsőjobb szavazatai?

Lendvai Anna,  
fővárosi képviselő  
MSZP fővárosi frakció   

Őrsi Gergely,
frakcióvezető
MSZP II. kerületi frakció