Tarlós István adósa marad a budapestieknek

Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője szerint Tarlós István főpolgármester jó eséllyel adósa marad a budapestieknek a 3-as metró felújításának átadásával, mert úgy tűnik, hogy a munka nem fog elkészülni határidőre.

A képviselő a főpolgármester szerdai sajtótájékoztatója után azt is mondta, a metrófelújításon kívül a Lánchíd és a Petőfi híd felújításával is adós marad Tarlós István, mert még ezeket sem kezdték el. Pedig a kilencéves ciklusnak minderre elégnek kellene lennie - hangsúlyozta.

Úgy fogalmazott, Tarlós István hivatkozhat bármire, de semmi sem menti fel az alól, hogy legyen véleménye, akarata és ezt képviselje is. Ha ugyanis ki meri jelenteni, hogy a buszok bérlése 20 milliárd forinttal drágább mint a megvásárlása, akkor vállalja ezt a kormánnyal folytatott tárgyalásokon is - tette hozzá. Kijelentette: lehet, hogy a főpolgármesternek mindegy, mennyibe kerül a metrópótlás, de az embereknek nem, mert a különbséget a fővárosi adófizetők állják.

Lehet, hogy Tarlós Istvánnak az is mindegy, megkapja-e a város a 137 milliárd forintos támogatást az infrastruktúra felújítására vagy hitelt kell felvenni, de a budapestieknek ez sem mindegy, hiszen az uniós támogatás vissza nem térítendő, míg a hitelt vissza kell fizetni - fűzte hozzá.

Horváth Csaba beszélt a "hop-on, hop-off" városnéző buszokról is, amelyekkel kapcsolatban - mondta a szocialista politikus - Tarlós István nem volt hajlandó kérdésekre válaszolni a sajtótájékoztatóján. Márpedig kérdés, miért csak egy koncessziót hirdetnek meg; ez "látványos, visszaélésszerű játék a hatalommal" - fogalmazott.

Az ellenzéki képviselő elmondta továbbá, hogy a fővárosi taxisok egy csoportja a VI. és VII. kerületi ügyészségen ismeretlen tettes ellen bűnszövetségben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó csalás bűntettének gyanúja miatt tett feljelentést. A taxisok azt állítják, hogy létezik egy feketelista, és azok a szolgáltatók, amelyek ezen szerepelnek, nem mennek át az ellenőrzéseken és vizsgákon akkor sem, ha műszakilag megfelelnek a feltételeknek.

Horváth Csaba szólt a Városliget átalakításáról is. Azt mondta, Budapest szereti az új múzeumokat, de nem szereti a Városliget beépítését. A Közlekedési Múzeum felújítása jó dolog, de úgy erre sincs szükség, hogy "csontok törnek", mert "a nemzeti választási irodánál már jól bevált kopaszokat valaki felbéreli". Ez szintén bűncselekménygyanús ügy - jegyezte meg. Hozzátette, lehet azt mondani a civilekre, hogy nem megfelelően tiltakoznak, de Baán Lászlónak is van felelőssége, ő ugyanis nem hajlandó tárgyalóasztalhoz ülni. A Városliget Zrt.-nek világossá kellene tenni az elképzeléseit, mert az embereknek joguk van tudni, mi történik - jelentette ki.

A Váci út és a Róbert Károly körút sarkára tervezett, három, kilencven méter magas toronyból álló irodaház-komplexum kiemelt kormányzati beruházássá nyilvánításáról úgy vélekedett, nehéz megmagyarázni, miért van erre szükség. Inkább nemzetközi tervpályázatot kellett volna kiírni - tette hozzá.

Horváth Csaba sajtótájékoztatóját itt tekintheti meg:

Csuk Ferenc emlékére

2022-08-09 12:09

Kapcsolódó párttagok