MTI/mszp.hu | Belföld | Bálna bkv Dagály tarlós istván
2015. december 02. 11:04

Tarlós István kapitulált a kormánnyal szemben

A főpolgármester feltétel nélkül adná át az államnak a budapesti Dagály fürdőt.

Horváth Csaba, pártunk budapesti frakcióvezetője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, a BKV ügyében hosszú ideje várják, hogy a kormány és a város megegyezzen a hosszú távú finanszírozás feltételeiről.
   
A főváros korábban azért tartotta vissza a Dagály átadását, hogy ezzel is nyomást gyakoroljon a kabinetre - fogalmazott. Hozzátette: a főpolgármester feladta, amit a fürdő átadása mellett az is jelez, hogy a tömegközlekedés finanszírozásából továbbra is hiányzik 13-15 milliárd forint, Budapest pedig már saját maga finanszírozná a 3-as metró felújításának tervezéséhez szükséges 2 milliárd forintos költségét.
   
Kijelentette továbbá, hogy a jelenlegi javaslat formájában nem támogatható a budapesti olimpia, hiszen szerinte arról csak azok dönthetnek, "akik fizetik a számlát". A szocialista politikus jelezte, kezdeményezik, hogy az ügyben népszavazást írjon ki a közgyűlés.
   
Horváth Csaba emellett a Bálna épületének eltékozlásaként értékelte, hogy Tarlós István "gond nélkül átjátszaná" a jegybanknak.

Kapcsolódó párttagok