MTI/mszp.hu | Belföld | Budapest
2017. szeptember 08. 16:26

Tarlós István nem képviseli hatékonyan a budapestiek érdekét

Az MSZP szerint Tarlós István főpolgármester a 3-as metró felújítása és a Római-part árvízvédelme ügyében sem képviseli hatékonyan a budapestiek érdekeit.

Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, Tarlós István "hiába mutogat hátra", ő az, aki hét éve nem tudja elintézni a miniszterelnöknél, hogy a budapestiek tíz napi adóbefizetéséből felújítsák a 3-as metrót.A politikus szerint ebben a ciklusban már biztosan nem fog befejeződni ez a rekonstrukció, szerinte ugyanakkor a főpolgármester legalább azt már elismerte, hogy a most rendelkezésre álló források nem elegendőek a biztosítóberendezés cseréjére és a teljes akadálymentesítésre.
 
Horváth Csaba beszélt arról is, Tarlós István még mindig nem érti: ha a többség támogatására hivatkozva tervez part menti gátat megvalósítani a Római-parton, akkor ennek megerősítésére a helyi népszavazás lenne a legalkalmasabb megoldás.
 
Az MSZP képviselője tájékoztatója végén kitért arra is, hogy Tarlós István napközben főpolgármesteri tisztségéhez méltatlan modorban tartotta meg sajtótájékoztatóját, és azt kérte a városvezetőtől, hogy bánjon tisztelettel az újságírókkal. 

Kapcsolódó párttagok