Tarlós megint hagyta átverni Budapestet

Már számolni is felesleges, hányszor verte át az Orbán-kormány a Tarlós István vezette fővárost a BKV finanszírozásával kapcsolatban. A napokban újabb határidő járt le, a budapesti közösségi közlekedés azonban továbbra is a szakadék szélén tántorog.

A kormány még annak a tízmilliárd forintnak is csak egy részét utalta át a fővárosnak, amelynek már júniusban Budapest kasszájában kellett volna lennie. A BKV működéséhez elengedhetetlenül szükséges összeg fennmaradó részéről semmit sem tudni, ahogy annak a hétmilliárdnak a sorsáról sem, amelyet július 15-ig ugyancsak át kellett volna már utalni. Az augusztusban esedékes további hétmilliárd forintról már beszélni sem érdemes.

Az elmúlt években Tarlós István leszerződött már Orbán Viktorral és Matolcsy Györggyel, konzultált már Varga Mihállyal és Lázár Jánossal, de ezek eredménye a nullához közelít. Még azt sem tudni, néhány hónap múlva elindulhatnak-e a BKV járművei. A jelenlegi városvezetés felelőtlenségét mutatja, hogy úgy kötötte meg a BKK-val a közszolgáltatási szerződést, hogy annak fedezete még ma sem áll a rendelkezésére.

A 2014-es választásokat követően az MSZP vezette kormány és városvezetés gondoskodik róla, hogy a budapesti közösségi közlekedést kiszámítható pénzügyi pályára állítsa. Így a fővárosiak és az agglomerációban élők munkába vagy épp iskolába jutása a mostani helyzettel ellentétben egy percig sem lesz bizonytalan.

MSZP Budapest