mszp.hu | Belföld | Önkormányzat
2019. április 18. 14:51

Tarlós újra magyarázkodik

Tarlós István a megszokott fideszes formáját hozza a dugódíj kapcsán, mivel elfeledkezik néhány fontos tényről, többek között arról, hogy a budapestieknek kell arról dönteniük, akarják-e vagy sem.
Tarlós elfeledkezik arról, hogy a dugódíj bevezetése nem cél, hanem eszköz. Egy olyan eszköz, amivel Budapest kirívóan magas légszennyezettségét csökkenteni lehet. Budapesten évente 2000 ember meghal, 100 ezrek megbetegednek és minden második budapesti szenved a környezetszennyezéstől.

Tarlós elfeledkezik arról, hogy a dugódíj bevezetésének olyan feltételei vannak, amelyeket 9 éves főpolgármesteri tevékenysége alatt neki kellett volna teljesíteni.

Neki kellett volna megteremteni a feltételeit annak, hogy legalább 40 ezer P+R parkoló létesüljön, emellett a BKV-t olyan állapotba kellett volna hoznia, hogy Budapest legnagyobb környezetszennyező vállalatából környezetbarát vállalat legyen, és neki kellett volna megteremtenie azt, hogy a BKV ne a tömegközlekedést, hanem a közösségi közlekedést jelentse, tehát hogy modern, kényelmes, megfizethető legyen, és alternatívát jelentsen az autóval közlekedők részére.

Ha Tarlós ezeket a feltételeket teljesítette volna, akkor még mindig szükség lenne egy népszavazásra, ahogy mondjuk Svédországban, ahol az állampolgárok dönthették el, nemcsak azt, hogy legyen-e dugódíj, hanem azt is, hogy egyéves próbaüzem után is érvényben maradjon-e.

Itt is kiderül, Tarlós a fideszes érdekek kiszolgálója, aki nem tett semmit azért, hogy budapestiek egészségesebb környezetben élhessenek. Tarlós el nem végzett munkájáról is ítéletet fognak mondani a budapestiek ősszel.

Horváth Csaba
az MSZP fővárosi képviselői nevében