2012. augusztus 24. 16:48

Tarlós úr! Itt az idő leváltani Dörner Györgyöt!

Egy város tiltakozott az ellen, hogy Ön az Új Színház élére kinevezze Dörner Györgyöt. Egy város tiltakozott az ellen, hogy Ön az Új Színházat átadja a szélsőjobboldalnak, teret, közpénzt, megjelenést adjon a néhai Csurka István szélsőséges gondolatainak. Tízezrek tüntettek nem egy alkalommal az Új Színház épületénél, azt kérve Öntől, hogy vonja vissza döntését.

Ön tíz hónappal ezelőtt nem hallgatott ezekre a hangokra. Nem figyelt a budapestiekre, nem volt kíváncsi véleményükre, aggályaikra. Akkor a megalapozott kritikákra Ön annyit mondott: ”Majd megfelelő idő múlva kiértékeljük, mi történt, mi történik az Új Színházban”. Azt mondta, majd lép akkor, ha lesz valami probléma, ha valóban felbukkan a gyűlöletkeltés.

Nos, itt az idő a döntésre. Tegnap Ön világosan elvégezte az értékelést. Úgy tűnik, végre észrevette mindazt, amit egy város próbált Önnek egy éve elmagyarázni. Az Új Színházban ma a szélsőjobboldal ül tort, antiszemita darab bemutatására készülnek, amit ráadásul a következő évad egyik legfontosabb darabjának neveztek.

Tíz hónapja Ön fontosnak tartotta kijelenteni, hogy Dörner György kinevezése az Ön döntése. Ezek után az Ön felelőssége is egyértelmű. Fel kell ismernie, hogy ez hibás döntés volt és meg kell tennie a szükséges, korábban vállalt lépést, a saját becsülete védelmében is.

Felszólítjuk, hogy vonja le a tanulságot, vonja vissza Dörner György színházigazgatói kinevezését, váltsa le az Új Színház immáron bevallottan, igazoltan antiszemita vezetőjét. A tisztesség ezt követeli. Jobb egy bevallott, de kijavított hiba, mint makacsul ragaszkodni egy elfogadhatatlan döntéshez.

Horváth Csaba,
az MSZP fővárosi frakcióvezetője