mszp.hu | Belföld | Budapest fővárosi közgyűlés
2018. május 30. 13:30

Tarlósnak döntenie kell, kiket képvisel

Tarlós István főpolgármesternek el kell döntenie, kiket képvisel: Budapestet vagy a Fideszt - jelentette ki a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján Horváth Csaba, a testület szocialista párti tagja.
 
Úgy fogalmazott: harminc éve nem történt olyan csúfság Budapesttel, hogy a kormány "helytartókat ültet a nyakára", és a főpolgármester még örül is ennek. Úgy vélte, a főpolgármesternek döntenie kell arról, hogy megpróbálja-e visszaszerezni a főváros önállóságát, bevételeit.
 
Azt mondta - feltehetően a Budapestért és az agglomerációért felelős államtitkárságra utalva -, hogy Tarlós Istvánnak vissza kell utasítania, hogy "helytartókat kap, akik nem segíteni, hanem lassítani fogják a munkát". 
 
A városnak olyan főpolgármesterre van szüksége, aki "minden körülmények között a budapestieket szolgálja, és nem Orbánt és a Fideszt" - hangoztatta, megjegyezve: "a budapestiek kétharmada már nemet mondott Orbánra és a Fideszre", és ha a főpolgármester "így folytatja, akkor Tarlósra is nemet fog mondani a budapestiek kétharmada".

Kapcsolódó párttagok