MTI/mszp.hu | Belföld | 3-as metró tarlós istván
2017. június 08. 15:07

Tarlósnak vissza kell térnie a tárgyalóasztalhoz

Tarlós István főpolgármesternek vissza kell térnie a tárgyalóasztalhoz a 3-as metró felújítása ügyében, ez a kötelessége - mondta Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján.
A politikus kiemelte: ha pedig a főpolgármester nem képes a "kétmilliós fizetéséért" sem elvégezni a feladatát, akkor mondjon le, és "keressünk helyette egy megfelelő, alkalmas személyt".
    
Úgy látja, Orbán Viktor miniszterelnök "elsikkasztja, ellopja" a budapestiek pénzét, Tarlós István pedig "továbbra is gyáva kutyaként asszisztál hozzá". Tarlós Istvánt bukott főpolgármesterként hallhattuk "kétségbeesetten magyarázkodni" - értékelte a főpolgármester korábban tartott sajtótájékoztatóját.
    
Horváth Csaba szerint Tarlós Istvánnak a kormány kemény tárgyalófelének kellene lennie, és a metrófelújítás pénzügyi kérdés, nem pedig lelkiismereti vagy politikai ügy. 
    
Kijelentette: a főpolgármester most "hisztérikusan toporzékol", nem tudja kezelni a helyzetet, de tudomásul kell vennie, hogy nem fogja felújítani a metrót, hiszen még "elkezdeni sem tudja, nemhogy befejezni".
    
Horváth Csaba azt is kifogásolta, hogy közbeszerzési okok miatt a kevésbé elhasználódott szakasszal kezdenék el a felújítást, mert meglátása szerint ez csak arra jó, hogy el lehessen mondani: a felújítás elkezdődött, és "most már minden rendben lesz".
    
Hangsúlyozta: ha Tarlós István valóban a főváros saját forrásaihoz akar nyúlni a metrófelújításhoz, akkor el kell mondania, hogy cserébe "mit óhajt elhagyni".

Kapcsolódó párttagok