mszp.hu | Belföld | fagyhalál közmédia közlemény
2014. január 31. 11:32

Társadalmi tragédiát titkol el a magyar közmédia!

Megdöbbentő, hogy az Orbán-kormány utasítására a közmédia nem adhat hírt arról, hogy ezen a télen már 88 ember halt meg kihűlés miatt. A Magyar Szociális Fórum hiába kéri a nyilvánosság segítségét, a Fidesz által vezérelt médiumoknak évek óta hallgatniuk kell a fagyhalál okozta tragédiákról.

Tavaly ősz óta 88 honfitársunk halt meg kihűlés miatt – ezzel már több mint 1100-ra emelkedett azoknak az áldozatoknak a száma, akik 2010 szeptembere óta szenvedtek fagyhalált. Megrázó, hogy a szerencsétlenül járt emberek többsége nem is az utcán, hanem saját lakásában lelte halálát a hideg miatt. Ezekről a tragédiákról azonban a közszolgálati médiának hallgatnia kell, mivel az ilyen hírek elrontanák a Fidesz-kormány sikerpropagandáját.

A legnagyobb baj azonban az, hogy a Fidesz a tragédiák megelőzésében sem partner. Az MSZP frakcióvezető-helyetteseként tavaly négyszer kezdeményeztem egy 10 milliárd forintos fagyhalál elleni pénzügyi alap létrehozását az MVM Zrt. 40 milliárdos profitjából. Ebből azokat támogatnák, akiknek lakásában díjhátralék miatt már nincs sem villany-, sem pedig gázszolgáltatás. A Fidesz frakció azonban minden alkalommal leszavazta a javaslat napirendre vételét.

Az MSZP hamarosan ötödszörre is benyújtja javaslatát a fagyhalál elleni pénzügyi alap létrehozásáról. Bízunk benne, hogy a Fideszben feltámad az emberség és végre segít megmenteni honfitársaink életét.

Lukács Zoltán
MSZP frakcióvezető-helyettes