2012. április 18. 10:08

Tavaszvárás a Tiszavasvári Nőtagozatnál

Elmúltak a zimankós, zord napok, és ébredezik a természet. Kidugja törékeny fejét a hóvirág, rügyeznek a fák, bokrok. A madarak csicsergése is jelzi, hogy újra itt a tavasz, a megújulás időszaka. Az emberek szintén érzik ezt a változást, többen vannak az utcán kinn a szabadban.

Egyre többen állnak meg beszélgetni egymással, és mondják el gondjaikat, bajaikat.

Szervezetünk, a Tiszavasvári Nőtagozat életében is hasonló változások, várakozások indultak el 2012 év tavaszán. Március hónap a megújulás, a kikelet időszaka, mely a szervezeti életünkben is megjelent.

Országos Nőnapi Ünnepség Budapest
2012.03.04.

 

Első nagyon emlékezetes és szép rendezvényünk, amelyen 10 fő nőtársunk volt jelen 2012. március 4-e az, Országos Nőnapi Ünnepség. Az ország különböző helyeiből háromszáz nőtársunk kapott meghívást. Megtisztelte a rendezvényt Mesterházy Attila pártelnök, és a párt több vezető politikusa is. A jó hangulatról Sass József és társai gondoskodtak.

E jeles alkalomból, a hagyományoknak megfelelően átadásra kerültek a Nőtagozat által alapított kitüntetések, amelyeket a Nőtagozat Országos Elnöksége, a nők közéleti szerepvállalásának erősítésében, valamint a tagozat életében nyújtott kiemelkedő teljesítmények elismeréseként adományozott. Az a megtiszteltetés érte szervezetünket, hogy alelnökünk Veress Lászlóné kapta meg a sok közül a „Szegfű Díj” elismerő kitüntetést.
Mindannyian büszkék és boldogok voltunk, hogy osztozhattunk örömében.

Nőnap Tiszavasváriban
2012.03.09.

Folytatódott tovább az ünnepség 2012. március 9-én Tiszavasváriban, ahol a hagyományoknak
megfelelően (több mint tíz éve) Juhász Ferenc országgyűlési képviselőnk jóvoltából a város női lakosait köszönti egy-egy szál szegfűvel, valamint tombolasorsolással.

Köszöntőjében Juhász Ferenc a női nem nagy tisztelőjeként, férfiként, férjként, apaként és országgyűlési képviselőként, a női nem tiszteletéről és érdekképviseletéről biztosította a hallgatóságot.

A hagyományoknak megfelelően a jó hangulatot eddig is híres előadók biztosították. Nagyon fontos az, hogy a műsor színvonalas legyen, a zenei produkciók kizökkentsék a hölgyeket a mindennapos helytállás terheiből.

Ezen a rendezvényen Tabáni István szórakoztatta a jelenlévőket. A mostani rendezvény eltért az eddigiektől, mert több mint 400 fő hallgatta meg szívhez szóló, hangulatos, családias előadását.

Tabáni István az érzelmek, a líra és a zene révén a tisztaságot és a derűt közvetítette a hölgyek számára.
A műsor után, befejezésként kihúzták azokat a tombola számokat, amelyeket a nők kaptak érkezéskor. Nagy volt az öröm a nyertesek részéről, aki pedig nem nyert azzal a tudattal távozott, majd jövőre sikerülhet.


Az élet azonban nem csak ünneplésekből áll, vannak munkás hétköznapok is. Nem süt mindig a nap, vannak borús időszakok is. A szervezet életében szintén vannak dolgok, feladatok, amiket meg kell oldani, vagy megbeszélni. Ez az év is tartogat még számunkra meglepetéseket, mint ahogy eddig is tapasztaltuk. Ezért van nagy szükség összefogásra, egymás segítésére.

Ahhoz, hogy megértsünk dolgokat, szükség van a hozzáértők értékes tanácsaira, vagy csak arra, hogy meghallgassanak bennünket.Korózs Lajos Fóruma Tiszavasváriban
2012.03.22.

Ilyen céllal hívtuk meg Korózs Lajost 2012. március 22-én egy fórum jellegű előadásra.

Ezen az előadáson több mint 50 fő jelent meg, és hallgatta végig az előadó tartalmas, mindenki számára érthető mondanivalóját a rokkantellátás alakulásáról, özvegyi nyugdíjról.

Előadásának témája volt még, mi a helyzet a rezsiköltségekkel, mi változna a szociális helyzetünkön, ha kilépnénk az Európai Unióból?

Ezt követően a jelenlévők kérdéseket tettek fel, ami az előadás színvonalát tükrözte az, hogy pörögtek a kérdések, megértették az elhangzottakat, és azokat saját problémájukkal is alátámasztották. A hozzászólásokból leszűrhető volt, hogy nagyon sokan élnek súlyos gondokkal, problémákkal, amire nem minden esetben lehet látni a megoldást sem.

Ezúton is szeretném megköszönni Korózs Lajosnak, az MSZP Országos Elnökségi tagjának, szociológusnak a tartalmas előadást,és Juhász Ferenc országgyűlési képviselőnknek a segítségét, hogy ezt a rendezvényt megtarthattuk.

Az MSZP Tiszavasvári Nőtagozata, mint ahogy a nevéből is kitűnik, a Magyar Szocialista Párt egyik tagozata. Ebből adódik, hogy a párt különböző rendezvényeinek résztvevői vagyunk és segítsük őket a párt szervezeti munkájában is. Figyelemmel kísérjük és részesei is vagyunk a megyei és országos tisztújításnak. A nőkre mindig számíthatnak, ha segíteni kell, mi ott vagyunk és leszünk. A tavasz az ébredés, megújulás időszaka, ez vezéreljen bennünket a mozgalmi életben is. Kívánjunk magunknak eredményes, kitartó munkát a következő időszakra.

MSZP Tiszavasvári Nőtagozata