mszp.hu | Belföld | brókerkormány Matolcsy György
2015. április 23. 13:17

Távozzanak az MNB felelőtlen és feledékeny vezetői!

Matolcsy György jegybankelnök és Gerhardt Ferenc alelnök milliós havi fizetési összegeket felejtettek ki a vagyonnyilatkozatukból. A botrányt botrányra halmozó jegybanki vezetőknek felelniük kell!

Emlékeztetjük a jegybank feledékeny elnökét, hogy nem egy Fidesz-közeli zugbankot, hanem a magyar pénzügyi rendszer stabilitásáért felelős jegybankot vezeti. A Magyar Nemzeti Bank elégtelen felügyeleti tevékenysége és az emiatt kirobbant brókerbotrány után az emberek pénzügyi rendszerbe vetett bizalma soha nem látott mélyponton van. Erre vesz fel luxusfizetést Matolcsy György és helyettese, és még csak be sem vallják.

Az MSZP felszólítja a brókerbotrány brókerkormány melletti fő felelősét, hogy az abnormális közgazdasági nézetei terjesztése helyett előbb a vagyonnyilatkozatát töltse ki normálisan, majd távozzon az MNB éléről!

Elvárjuk azonban, hogy távozása előtt Matolcsy György számoljon el a teljes jegybanki pénzszórással is, beleértve az áron felül vett Eiffel-palotával, a tiszaroffi luxuskastéllyal és az MNB 6 milliárdos kommunikációs tenderével!

Tóth Bertalan,
frakcióvezető-helyettes