mszp.hu
2015. november 11. 13:26

Távozzon a bűncselekménnyel vádolt vezető a Mikom éléről!

Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt állították bíróság elé Kovács Viktort, a Miskolc TV-t és a minap.hu-t működtető, a Miskolci Naplót kiadó Miskolci Kommunikációs Nonprofit Kft. ügyvezetőjét. A vád szerint Kovács még az előző munkahelyén, a Miskolci Egyetemen követte el a bűncselekményt. A hír egy országos kiadású, korábban kormányközelinek számító lapban jelent meg a napokban. Arra, hogy ezek után maradhat-e Kovács a Mikom élén, a cikk szerint Koczák Szilvia, a városháza szóvivője annyit mondott, ők nem illetékesek a kérdésben, hiszen a Mikom önállóan gazdálkodik a Miskolc Holding keretén belül.

Ilyen cinikus választ is csak a polgármester embere adhat. A fideszes városvezetők teljesen hülyének néznek mindenkit, hiszen köztudott: az illiberális ország illiberális városában csak az lehet a fideszes propagandagépezetként működő médiabirodalom ügyvezetője, akit a fideszesek erre a feladatra kiszemeltek. A városvezetők úgy tesznek, mintha a Kovácsot kinevező Miskolc Holding igazgatótanácsa nem Fideszhez hű emberekből állna, s elsősorban nem a városvezetés utasításait hajtaná végre. Mossák kezeiket, miközben tízmillió számra öntik a közpénzt egy olyan cégbe, amelynek az élén egy hűtlen kezeléssel vádolt, bíróság elé állított ember áll. 

Mert a Mikom a város pénznyelője. A 2012-ben még 100 millió forintos önkormányzati támogatással működő cég az idei költségvetéstől eredetileg már 180 millió forint működési és 12,5 millió forint fejlesztési támogatást kapott. Eredetileg. Mert szeptemberben módosították a költségvetést, s további 70 millió forint támogatást szavaztak meg a társaságnak, azzal a röhejes magyarázattal, hogy ennyi még okvetlenül kell az idei feladataik ellátásához.

De mi a Mikom és a cég által működtetett/kiadott médiumok feladata? A miskolciak tájékoztatása? Dehogy. A Fidesz tömjénezése, az ellenzéki pártok negligálása, gyalázása, a városvezetést kínosan érintő hírek elhallgatása, a valóság teljes elferdítése. Milyen érdekes (azaz dehogy érdekes), a Mikom szerint az sem számít közérdeklődésre számot tartó hírnek, hogy bíróság előtt kell felelnie a Miskolci Egyetem egyik korábbi vezetőjének. Hát persze, hiszen ez a korábbi vezető most történetesen a Fidesz jóvoltából a Mikom élén áll.

Hazudoznak, becsapják, hülyének nézik az embereket. Százmilliókat költenek a hazugsággyárra, s mindezt cinikusan, az emberek képébe vigyorogva teszik meg.
A hűtlen kezeléssel vádolt Kovács Viktornak el kell tűnnie a Mikom éléről. Olyan embert nevezzenek ki oda, aki minden gyanú felett áll, s nem a Fidesz, hanem a köz javára végzi a tevékenységét!

Az MSZP miskolci szervezete