Távozzon a Szent Imre kórház főigazgatója!

Távozzon a Szent Imre kórház főigazgatója!
Sajtóinformációk szerint maga a Szent Imre kórház főigazgatója lehetetlenítette el az ország egyik legjobb egészségügyi intézményének működését az őt ért kritikák miatt. Mint ismert, az altatóorvosok háromnegyede felmondott a biztonságos munkavégzéshez szükséges pénz és eszközök krónikus hiánya miatt. Ha ez igaz, Bedros J. Róbertnek a betegek és a betegellátó szakemberek érdekében is távoznia kell a Szent Imre kórház éléről!

A napokban sokan megszólaltak a magyar egészségügy állapotát hűen tükröző ügyben, kivéve Ónódi-Szűcs Zoltánt. Orbán Viktor új egészségügyi államtitkára a klientúra építés mellett eddig annyit tett, hogy a saját fizetésének busás megemelése után nagylelkűen lemondott 300 ezer forint illetményről.
 
Ezért ideje, hogy Ónódi-Szűcs Zoltán végre a dolgát is tegye, és megszólaljon ebben a konkrét ügyben, és az egészségügy összes magyar beteget sújtó pénzhiányával kapcsolatban, amely miatt mára hazánk soha nem látott egészségügyi válsággal került szembe.
 
Ma már tíz megyei kórháznyi orvos hiányzik az ellátórendszerből, a kórházak a hónap közepére kifogynak a gyógyszerből, elavult és hiányos műszerekkel dolgoznak orvosaink és ápolóink, már akik még itthon dolgoznak, mert a sok pénzért képzett orvosaink kivándorolnak.
 
Az MSZP azonnali fizetésemelést követel az egészségügyi dolgozóknak, mert ha ezt nem kapják meg, nem lesz, aki gyógyítson! Nettó 50 százalékos fizetésemelésre van szükség az egészségügyben is ahhoz, hogy a hírek ne a Szent Imre kórházéhoz hasonló ügyekről szóljanak!
 
Tukacs István,
országgyűlési képviselő