2012. szeptember 05. 11:32

Technikai tévedés vagy hazugság az özvegyi nyugdíjakról?

Egyelőre marad a rokkantsági vagy rehabilitációs ellátásban részesülők özvegyi nyugdíjának megfelezése. Az erőforrás minisztérium ezt technikai tévedéssel magyarázza, ám az ezt korrigáló jogszabály-módosításnak se híre, se hamva.

Úgy tűnik, itt az a tévedés, ha hiszünk a minisztériumnak.

Ugyan a minisztérium azt állítja, nem kívánta csökkenteni a rehabilitációs ellátásban részesülők özvegyi nyugdíját, ám az erről szóló határozatot már kiküldte az érintetteknek. Ezzel a tévedésnek nevezett brutális elvonással a szociálisan érzéketlen kormányzat most tízezres nagyságrendben taszított a teljes létbizonytalanságba embereket.

Miután erre a tarthatatlan helyzetre korábban felhívtuk a figyelmet, a minisztérium azt közölte, elkészült a hiba javítására az előterjesztés. Ennek azonban nyoma sincs.

Felszólítjuk Balog Zoltánt, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjét, hogy az érintettek azonnali megnyugtatása érdekében hozza nyilvánosságra a jogszabály-módosítás tervezetét!

Továbbá tegye egyértelművé, hogy a kormányzat nem tervezi az összes özvegyi nyugdíj csökkentését éppen akkor, amikor a kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt a társadalom széles rétegei kerülnek egyre kilátástalanabb helyzetbe.

Korózs Lajos,
az MSZP elnökségi tagja