Tegyünk Igazságot! - szociális alapú otthonteremtési program

Tegyünk Igazságot! - szociális alapú otthonteremtési program
A Szociális alapú otthonteremtési program újabb állomására érkeztek Hajdúdorogon. Hajdúdorog Város Önkormányzati Képviselő-testülete májusi ülésén döntött arról, hogy két házat kíván megvásárolni a program keretein belül.
A megszavazott ingatlanok megvásárlása ügyében a Képviselő-testület felhatalmazta Csige Tamás polgármestert a tárgyalásokra. 
 
A megvásárlást követően kerülhet sor a házak rendbetételére, csinosítására. Várhatóan őszre dönt a képviselő-testület arról, hogy mely családok lesznek az együttműködő partnerek illetve, hogy milyen szabályok alapján tudnak együttműködni az önkormányzattal. 
 
Hajdúdorogon azon családokat kívánják támogatni, akik önhibájukon kívül veszítették el a lakhatásuk feltételeit, illetve anyagi, szociális helyzetükből fakadólag esélyük sincs saját otthonra. 
 
A Családok Otthonteremtési Kedvezménye (CSOK) igénybevételével kapcsolatosan sajnos megállapítható, hogy a pénzzel egyébként is rendelkező családok támogatását szolgálja, míg a Szociális alapú otthonteremtési programmal a hátrányos helyzetű családoknak kíván segíteni a hajdúdorogi önkormányzat. 
 
A polgármester levéllel fordul Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) Hajdú-Bihar megye országgyűlési képviselőjéhez, Dr. Tiba István (Fidesz) térségünk országgyűlési képviselőjéhez, illetve az MSZP képviselő csoportjához, melyben közbenjárásukat kéri, hogy az elmúlt években a Nemzeti Eszközkezelő Zrt-hez átadott ingatlanok kerüljenek az önkormányzatok tulajdonába. 
 
Azért szükséges és fontos ennek megvalósulása, mert akkor a hajdúdorogi mintára országosan is elindulhatna, kiszélesedhetne ez a program, amely végre a ténylegesen rászoruló családokat támogatná és otthonhoz juttatná azokat a rászorulókat, akik albérletből albérletbe vándorolnak, vagy éppen a szűkös szociális bérlakási lehetőségek okán évek óta várakoznak szinte esélytelenül.
 
Tegyünk Igazságot!
 
Csige Tamás
Hajdúdorog Város Polgármestere
 

Kapcsolódó párttagok