Belföld | Budapest főváros
2013. augusztus 28. 12:05

Tehetetlenség helyett szakszerű városvezetést!

Hamarosan indul az őszi évad a Fővárosi Közgyűlésben. Az MSZP frakcióját továbbra sem tartja vissza az érdemi munkától az, hogy a Tarlós István vezette fideszes városvezetés 2010 októbere óta szinte egyetlen előterjesztésünket sem vette napirendre. Az ősz folyamán több, a város jobb működését szolgáló előterjesztést is a közgyűlés elé viszünk.

A jelenlegi főpolgármester az elmúlt három évben sikerként kommunikálta embertelen hajléktalanpolitikáját, ugyanakkor a fedél nélkül élők üldözésének kudarcát mi sem mutatja jobban, mint hogy Tarlós István most újabb rendelettel igyekszik kiszorítani Budapestről a legkiszolgáltatottabb helyzetben élő embertársainkat. Az MSZP ezzel szemben a probléma szakszerű megoldására tesz javaslatot.

A Tarlós-féle vezetés 2011-ben beszüntette a  Hálózat a Budapesti Díjfizetőkért és Díjhátralékosokért Alapítvány támogatását és a főváros cégei is visszaléptek ettől. Véleményünk szerint vissza kell térni a régi finanszírozáshoz, segítve ezzel a legrászorultabbak rezsifizetését. Ezzel kapcsolatban is benyújtjuk előterjesztésünket.

Budapestet párthovatartozástól függetlenül, valamennyi polgára érdekeit figyelembe véve, szakmailag felkészülten kell vezetni. Az MSZP erre készül, de legfőképpen arra, hogy a jövő évi önkormányzati választást követően felelős, az emberekkel együttműködő, szakmailag felkészült vezetés váltsa a
jelenlegi tehetetlen adminisztrációt.

Horváth Csaba
fővárosi frakcióvezető