2011. december 08. 11:20

Teljes a bizonytalanság

Teljes a bizonytalanság az országban és Sopronban is, városunk a sereghajtók között.

A Fidesz gazdaságpolitikája szinte naponta változik. Az egyik nap még az IMF kipaterolására büszkék, másnap már az IMF-fel szeretnének megegyezni. Egyik nap még az államadósság a fő ellenség, másnap kiderül, egyelőre halasztjuk az adósságcsökkentést.

Még most, decemberben sem tudjuk, mit akar jövőre a Fideszes kormányzat a város iskoláival, a kórházunkkal, szociális intézményeinkkel!? Teljes a bizonytalanság!

Egy részletes, átfogó elemzés szerint, Sopron a 46 vizsgált önkormányzat - megyei jogú városok és fővárosi kerületek - közül, tavaly az utolsó előtti helyen állt, idén hátulról a harmadik helyen van. A fő probléma a hatalmas adósságállomány, ami az elmúlt 5 évben halmozódott fel. Ez világosan kiderül az elemzésből.

Lesújtó eredmény!

Ezt az értékelést nem pártok készítették, ez nem a soproni MSZP véleménye, hanem egy külső, független elemzőintézet összehasonlítása, ami számos szempontot vett figyelembe. Bizonyára most is lesz valamilyen magyarázata a városvezetésnek, pedig itt lenne az ideje szembenézni a saját hibáikkal is.

Jövőre olyan nehéz helyzetbe kerülhet a város, amin csak valamilyen szintű összefogás segíthet! A helyi MSZP frakciója, mint Sopron egyetlen jelentős ellenzéki ereje, számos esetben keményen kritizálja a városvezetést, de ha kell kész arra is, hogy Sopron érdekében, egy széles összefogás keretében keresse a kiutat a reménytelennek látszó helyzetből.

Biczi László,
önkormányzati képviselő MSZP,
Sopron