Belföld, Gazdaság | Kello tolvajkormány tankönyv
2013. augusztus 07. 08:56

Teljes a zűrzavar az idei tankönyvek körül

Ahogy az Orbán-kormány az államigazgatás más területein, úgy a tankönyvek ügyében is bebizonyította, alkalmatlan az ország vezetésére.

Először kitalálták, már nyár közepén beszedik a pénzt a családoktól, de csak szeptemberben adják oda érte a könyveket. Kész átverés. Aztán jött a Könyvtárellátó levele, amiben fenyegetően közölték, aki nem tartja be a határidőt, az nem kap könyvet. A szokásos agresszív Fidesz-stílus. Majd jött az utalvány-mizéria: aki utalvánnyal egyenlítené ki a könyvek árát, az kénytelen valamelyik megyeszékhely egyetlen kijelölt postahivatalába utazni.

Most itt az újabb botrány: sajtóhírek szerint, több szülő meg sem kapta a díjbekérőjét. Az adminisztrációs hibáról azonban a Könyvtárellátó nem tájékoztatta a felelősöket. Így lehetséges, hogy több gyermek nem kapja meg időben a tankönyveit. Családok életét keseríti meg az orbáni adminisztráció a tehetetlenséggel, a szakmai hozzá nem értéssel.

Döbbenetes, hogy az Orbán-rezsim azt sem tudja működtetni, ami eddig működött. A tolvajkormány egyetlen dologra képes csak: a pénzbehajtásra és a mutyizásra.

A családokat tönkretevő Fidesz-kormányzat máig nem adott választ arra, kinek a számláján várakozik két hónapot a tankönyvcsomagokért előre kifizetett körülbelül ötmilliárd forint?

Felszólítjuk az Orbán-kormányt, azonnal lépjen a családok érdekében, tegye lehetővé, hogy minden gyermek iskolakezdésre megkapja a tankönyveit!

Bangóné Borbély Ildikó
elnökségi tag