Teljes bizonytalanság jellemzi a kkv-kat

A Fidesz kijelentéseivel ellenkezőleg - ma teljes bizonytalanság jellemzi a kis- és középvállalkozások helyzetét Magyarországon.

Kormos Kata szóvivő ezt azután mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, hogy korábban Selmeczi Gabriella, a nagyobbik kormánypárt szóvivője újságírók előtt arról beszélt: jobb ma vállalkozni, mint 2010 előtt, a kormánytöbbség ugyanis számos eszközzel segíti a hazai kkv-kat.

Az MSZP szóvivője erre reagálva közölte: a kormányoldal 30 hónap alatt 30 adót vezetett be, nem véletlen, hogy évente 20 ezer vállalkozás zárja be a kapuit. "Magyarországot ma a kiszámíthatatlanság jellemzi, ez Orbán Viktor országa" - mondta, hozzátéve, hogy a kormányzat kozmetikázott számokkal, "csúsztatott adatokkal" kommunikál.

Az egész történetből kiemelkedik a "trafikmutyi" - fogalmazott -, amellyel "40 ezer vállalkozást tettek tönkre ötezer kegyelt kedvéért". A szocialista párt továbbra is azt várja, hogy a "trafikmutyi" pályázatait hozzák nyilvánosságra - tette hozzá Kormos Kata.

Ha az MSZP 2014-ben kormányra kerül, biztonságot, kiszámítható jövőt fog biztosítani a kkv-knak is, azok ugyanis ma nem találnak piacot - jelentette ki a szóvivő.