Teljes foglalkoztatottság? Kezdjék a leépítések leállításával!

Ha Orbán Viktor célja valóban a teljes foglalkoztatottság, akkor kezdje például a BKV-nál indult leépítés leállításával!

Az Orbán-kormány csak tavaly 1200 milliárd forintot vett el jellemző módon az alacsonyabb jövedelmű munkavállalóktól és a nyugdíjasoktól a forint legyengítésével, az áfaemeléssel, a 40 új adó vagy adóemelés bevezetésével, de a közösségi közlekedés területén is újabb megszorításokra készül. Most éppen 900 BKV-dolgozó, 900 család megélhetése került veszélybe a puszta spórolás, valamint a kormány, a főváros és a BKK vezetőinek alkalmatlansága miatt.

Az új Munka törvénykönyv bevezetése óta a magyar munkavállalók és szakszervezetek nem emelhetik fel szavukat a dolgozói szegénység és kiszolgáltatottság ellen. Tűrniük kell a főváros, a BKK és a BKV vezetőinek packázását is. Ezért felszólítjuk a kormányt, hogy védje meg a magyar dolgozók munkahelyét, és ne a tisztes munkavállalókon akarja megspórolni a gazdagoknak nyújtott évi 444 milliárd forint adókedvezményt!

Felszólítjuk Orbán Viktort, hogy a kormányzása utolsó heteiben is lépjen fel annak érdekében, hogy az érintett 900 munkavállaló munkahelye megmaradjon!

Állítsa le a BKV-nál indult leépítést, ne várja meg, hogy a tavasszal felálló Mesterházy-kormány vessen véget ennek az igazságtalanságnak!

Gúr Nándor,
a Munkaügyi és foglalkoztatási bizottság elnöke

Szabadkai János,
a Munkás és Érdekképviseleti Tagozat elnöke