Belföld | közlemény közmunka megszorítás
2013. február 11. 11:31

Teljesen hiteltelen az Orbán-rezsim

Kevés dologban mond igazat az Orbán-kormány. A közel három év alatt gyakorlatilag minden ígéretük köddé vált, kommunikációs lózungjaik pedig hamis lepellel takarják az általuk tönkretett valóságot.

Hazudtak a pedagógusbérről: életpályamodell helyett csökkenő fizetések érkeztek. A korhatár alatti nyugdíjazást csak a rendvédelmiseknek tervezték, végül majdnem minden szakmában bevezették. Az új személyi jövedelemadóról azt hazudták, mindenki jól jár vele, ehhez képest csak a magas jövedelmű keveseknek marad több a pénztárcában, a 300 ezer forint alatt keresőktől viszont sok pénzt von el a kormány.

A legújabb átverés, amit természetesen nem kommunikál a kormány sikerpropaganda-osztályának ügyeletes bábúja, és csak levélben kaptak róla értesítést a napokban a polgármesterek, hogy a közmunkás foglalkoztatás márciustól gyökeresen megváltozik. Hiába ígérték a 49 ezer forintos havi bért, ha tavasztól csupán 36 ezer forint térítést adhat az önkormányzat, mert csak 6 órát foglalkoztathatja a munkásait.

Ez is az Orbán-rezsim hiteltelenségét mutatja, azt az álságos politikát, mely csupán a tündérmesés kommunikációra épít, miközben a valóságban rémálomszerűen rombol.

Elég volt!

Új kormányra, tiszta beszédre és gazdaságpolitikai fordulatra van szükség!

Török Zsolt
szóvivő